Alumil Romania
Choose your local website

Vancouver House

Situatie

"Gândiți-vă la Vancouver House ca la o perdea imensă care în momentul când va fi dată la o parte lumea se va dezvălui Vancouverului și Vancouver lumii." – Bjarke Ingels, Arhitect.

În centrul orașului canadian plin de viață, zona este prinsă între limite înguste, care tind spre înălțimi. Astfel, a luat naștere Vancouver House, adoptând filosofia "Gesamtkunstwerk", o abordare holistică a designului arhitectural. 

Rezultate

Imitând o turbină eoliană, se ridică din baza sa triunghiulară, făcând o mișcare de „dans”, încercând să ajungă la cele mai înalte niveluri unde devine pătrat și impunător. Deschiderile asimetrice pe etaj, formează în cele din urmă o singură față care seamănă cu un zid. Acoperit de suprafețe de sticlă, acestea asigură cerințele ridicate de eficiență energetică (LEED – Premiul Platinum), contribuind în același timp la exprimarea conceptului arhitectural original de legare a podului Granville Street de centrul orașului ca un fel de “turn de control”. Liniile fine, clare, albe, cu caracter minimalist, compun interioriul, permițând luminii naturale să sublinieze estetica interioară și în același timp, servesc ca o legătură naturală între interior și mediul exterior.

În special, sistemele care au fost selectate pentru apartamentele din Vancouver House, sunt sistemele avansate liftant glisante SUPREME S700 și sistemul performant de ferestre SUPREME S77. Aceste 2 sisteme ALUMIL asigură performanța necesară pentru a răspunde nevoilor proiectului, combinând de asemenea cele mai minimaliste și estetice elemente arhitecturale.

Norma de Calitate AQL 2,5 a fost urmată pentru acest proiect specific datorită așteptărilor de înaltă calitate și a dus la rezultate în QA și QC cu o performanță de 98%. 

Premii obținute

2012 -  World Architecture News (WAN), Câștigător al Categoriei Rezidențiale

2014 -  Rethinking the Future Awards, Premiul I pentru Conceptul de Utilizare Mixtă

2015 -  Viitorul Proiect al Anului, World Architecture Festival 2015

2015 -  Canadian Architect Award of Excellence

Identitatea proiectului

Tara
Canada
Orasul
Vancouver
Ani
2019
Dimensiune
136,779 sq. ft./ 12,707 sq. m.
Adaugati la favorite