Alumil Romania
Choose your local website

U House

Situatie

Proiectarea acestei case unice din orașul Ula, Turcia, a fost inspirația pentru denumirea proiectului. Litera inversată U apare pe fiecare linie simplă de proiectare a cochiliei casei. Astfel, biroul de arhitectură URAStudio a reușit să minimizeze intervenția în peisajul natural. Înconjurată de măslini mici, cactuși și stejari bătrâni, casa pare că a fost întotdeauna acolo, pe deplin armonizată cu mediul înconjurător datorită pietrei naturale și nuanței de culoare gri cenușie folosită.

Solutie

Cochilia mai mare conține zona principală de living, bucătăria și un spațiu de lucru la mezanin. Clădirea mai mică este formată din două dormitoare identice, fiecare cu baie proprie. Spațiul central de conectare este deschis atât în fața, cât și în spatele casei, profitând din plin de cele două curți, dintre care una dezvăluie cinci trepte de piatră care duc la piscina privată.

Proporțiile blânde ale casei creează o relație sensibilă și calmă cu chiriașii. În compoziția casei sunt utilizate doar trei materiale: beton, piatră și stejar. În fiecare parte a clădirii apar deschideri înguste sau chiar mai ample, acoperite cu sisteme avansate din aluminiu contribuind astfel la estetica generală. În plus, realizează o integrare unică, permițând accesul facil la mediul exterior.

În cele din urmă, interiorul adoptă paleta de culori naturale, cu mobilier și decorațiuni în nuanțele nisipului, în timp ce micile compoziții tematice din casă profită atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional de fiecare spațiu.

Identitatea proiectului

Tara
Turcia
Orasul
Ula
Zona
Mugla
Adaugati la favorite