Alumil Romania
Choose your local website

Terzic Villa

Provocare

Nevoia unui mod de viață confortabil, împreună cu reducerea fonică și securitatea ridicată reprezentau principalele cerințe pentru această reședință localizată în Bijeljina, Bosnia & Herzegovina. Locația parcelei a fost un factor provocator din punct de vedere al obiectivelor menționate mai sus, aceasta fiind situată pe o stradă îngustă, la intersecția a două bulevarde mari.

Solutie

În ciuda zonei intens populate din jurul „Terzic Villa”, viziunea arhitecturală a rămas intactă pe parcursul construirii clădirii. Gazonul din curtea ce înconjoară reședința oferă un sentiment de liniște și naturalețe zonei, iar gardurile de beton reprezintă o frontieră între casă și clădirile vecine, oferind un grad ridicat de intimitate.

Locuința are două etaje. La parter, coloanele și zidul exterior sunt vopsite în culoarea maro, în timp ce primul etaj este caracterizat de un stil minimalist, cu linii drepte, de zidul zugrăvit în nuanțe de alb, dar și de o succesiune de ferestre care, într-un anumit punct al construcției par ca formează o linie dreaptă.

Pășind în interiorul casei, putem observa că parterul găzduiește camera de zi, bucătăria și sufrageria. Pentru a ajunge la primul etaj, tranziția se face prin impresionanta casă a scării care este vizibilă din exterior, cu ajutorul sistemului de perete cortină ce a fost utilizat. Acolo găsim dormitoarele, iar dacă urcăm scările în continuare, ajungem pe acoperișul ce oferă o priveliște magnifică asupra orașului.

În mare, design-ul proiectului realizat de Danijela Gavrić este caracterizat de dorința ei de a crea un „cuib” sigur care va feri locatarii de ochii curioși, de zgomotul nedorit al orașului, oferind în același timp confort termic și siguranță. 

Avansatele sisteme glisante și batante din aluminiu joacă un rol cheie în toată construcția, contribuind la estetica clădirii și oferind eficiență energetică prin performanța izolatoare ridicată. De asemenea, sistemele de umbrire din aluminiu ce seamănă cu lemnul, pe de-o parte consolidează identitatea design-ului, iar pe cealalta parte, protejează fațada de lumina intensă a soarelui, din timpul zilei.

Proiectul „Terzic Villa” este o casă urbană cu două etaje ce reușește să ofere intimitate și un grad sporit al calității vieții, fară compromisuri privind estetica și conexiunea cu mediul extern.

 

Arhitect: Danijela Gavrić

 

Identitatea proiectului

Tara
Bosnia & Herzegovina
Orasul
Bijeljina
Ani
2020
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

PROFILICO d.o.o.