Alumil Romania
Choose your local website

SPACES Theanous

Situatie

Cum vă imaginați o clădire de birouri? Care sunt nevoile pentru oamenii care lucrează zilnic într-un mediu deschis? Astfel de întrebări își găsesc răspunsurile într-un mod arhitectural unic cu SPACES Theanous în Petralona, Atena.

Rezultate

Într-o zonă dens populată, cea mai mare provocare pentru o clădire care este proiectată să fie un loc pentru birouri, a fost crearea de spații construite într-un mod inteligent, pentru a reduce la minimum pierderea de spațiu și, în același timp, ar oferi o atmosferă plăcută celor care lucrează acolo. Miza a fost mare pentru barespace, biroul de arhitectură responsabil cu cercetarea și proiectarea acestui nou proiect, care ar trebui să creeze o clădire specială în mediul urban.

Trecutul clădirii este legat de zona industrială, deoarece a fost folosită ca fabrică de încălțăminte sportivă. Designul contemporan conectează trecutul și prezentul, îmbunătățind estetica modernă care răspunde nevoilor birourilor sale, spațiilor de coworking și sălilor de întâlnire. Viziunea lui Barespace a fost, de asemenea, menținerea deschiderilor ample, astfel utilizarea profilurilor din aluminiu cu aspect industrial care seamănă cu ramele din oțel din trecut, este în concordanță cu propunerea de proiectare. La fel s-a întâmplat și cu fațada, prin păstrarea aspectului industrial inițial, în timp ce procesul de placare a ajutat la atingerea unor niveluri mai ridicate de izolație termică.

Stilul din interior este minimalist, iar lumina naturală pătrunde în întreaga încăpere. Țevile mari de ventilație vizibile ne amintesc de trecutul industrial și oferă un element modern. Pereții sunt în principal albi, cu note de culoare măslinie, în timp ce în spațiile comune găsim suprafețe din lemn.

SPACES Theanous este un proiect contemporan. Spațiile ample, lumina naturală și designul industrial, sunt principalele sale caracteristici, care merg mână în mână cu tendințele arhitecturale ale lumii moderne, dar o conectează și cu trecutul său.

 

Arhitecți: barespace

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Atena
Zona
Lower Petralona
Ani
2020
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

Metaloumin Group S.A. , Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος ΑΒΕΕ.