Alumil Romania
Choose your local website

Residence at Apollonio – His Little Entopia

Situatie

Casa structurată pe două etaje se află în așezarea „Apollonio” din Porto Rafti, o creație arhitecturală a lui Konstantinos Doxiadis, ulterior fiind renovată pentru a satisface nevoile unei familii numeroase. Această clădire a fost ultima creație a lui Doxiadis, având un design antropocentric și a fost concepută sub principiile frumuseții, logicii și fericirii umane.

Este o mare provocare pentru arhitectul Michalis Kraounakis (K-Division Architecture) să intervină într-o clădire cu principii arhitecturale și istorie atât de puternice. A fost o provocare să cerceteze și să asimileze elementele clădirii, respectând în acelaș timp opera unui arhitect atât de mare.

Solutie

Intrarea principală se află la nivelul superior unde se află și camera de zi cu sufrageria, bucătăria, precum și dormitorul matrimonial cu baie. O scară interioară duce la nivelul inferior, care include patru dormitoare și trei băi, precum și camerele auxiliare ale casei.

Principala caracteristică a arhitecturii lui Doxiadis a fost alegerea elementelor naturale și simple, exprimând idea că Apollonio este în colaborare cu natura, făcând parte din mediul său.

Construcția de piatră existentă a fost menținută, în timp ce ferestrele și ușile, care au fost deteriorate de-a lungul timpului, au fost înlocuite cu sisteme moderne din aluminiu, izolate termic, astfel încât, în combinație cu hidroizolația acoperișului, casa dobândește specificațiile și performanța corespunzătoare, ideale împotriva vremii nefavorabile în timpul iernii.

Pergola de la intrare a fost înlocuită cu o construcție mai modernă care permite proprietarului să controleze atât lumina soarelui, cât și ventilația pe parcursul zilei prin intermediul jaluzelelor acționate electric.

 

Arhitect: Michalis Kraounakis (K-Division Architecture)

 

*Sursa pentru descrierea de mai sus a fost arhitectul Michalis Kraounakis (K-Division Architecture)

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Porto Rafti
Zona
Attica
Ani
2016
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

JVS –Τζεβελέκας Systems Ε.Π.Ε - Τζεβελέκας Γιάννης