Alumil Romania
Choose your local website

Rasovic House

Provocare

Clădirea este localizată pe un teren puțin înclinat, cu vedere asupra parcului național Fruška Gora. Orientarea spre sud-vest a teraselor exterioare și peisajul natural, oferă o ambianță unică și liniștitoare.

Principala provocare pentru biroul arhitectural al celor de la Modelart Arhitekti a fost utilizarea fundației existente și subsolul unei case nefinalizate.

Solutie

Deasupra subsolului existent s-a creat o terasă încăpătoare, care este conectată la zona de zi a casei, subliniind legătura cu mediul înconjurător. Acest lucru se datorează suprafețelor generoase din sticlă ce asigură un nivel ridicat de iluminare, peisaje deosebite și conexiunea cu terasele. Pe parcursul proiectării, unul dintre obiective a fost prezervarea copacilor existenți din jurul casei. În această direcție, o parte a unei ramuri a fost taiată și transformată într-un candelabru poziționat deasupra mesei din sufragerie. Acesta este încă un element de design ce dovedește că ambianța naturală este valorificată cu succes și în interiorul casei.

Camerele tehnice și auxiliare sunt situate spre stradă, oferind fațadei un aspect simplu și îngrijit, fără deschideri mari sau detalii ce nu își au rostul. Mansarda casei este orientată către două laturi: o parte este îndreptată spre natură, iar cea de-a doua către Novi Sad. Așadar, în aceeași cameră puteți experimenta contrastul ambelor laturi, beneficiind la maximum de avantajele poziționării. Ideea din spatele proiectului a fost crearea unei legături puternice cu mediul înconjurător, chiar și din interiorul camerei.

 

Arhitecți: Modelart Arhitekti

 

* Sursa descrierii este reprezentată de Modelart Arhitekti office

Identitatea proiectului

Tara
Serbia
Orasul
Rakovac
Ani
2020
Dimensiune
250 sq.m
Adaugati la favorite