Alumil Romania
Choose your local website

Proprietate Privată în Halandri, Atena

Provocare

În regiunea Halandri din Atena, pe un drum liniștit, provocarea a fost crearea unei reședințe care se îmbină armonios cu mediul- zona înconjurătoare include multe clădiri cu utilizări diverse- accentuând ideea de intimitate. Acest lucru ar trebui atins prin utilizarea eficientă a fiecărui metru pătrat, spațiul deschis al clădirii fiind limitat.

Solutie

Accentul propunerii arhitecturale proiectate de Afroditi Aslanidi a fost armonizarea clădirii cu exteriorul, pentru a crea o construcție unitară ce se remarcă printre clădirile vecine. Această viziune se observă în momentul în care privești curtea, care nu numai că înconjoară casa, ba chiar joacă un rol vital. De asemenea, parterul înălțat contribuie la facilitarea accesului către garajul subteran.

Începând cu subsolul, putem observa coexistența camerelor utilitare (garaj, spălătorie, etc.) cu eleganta cameră de oaspeți, utilizând la maximum toate spațiile deschise. Avansând către interiorul parterului, observăm bucătăria, care prin amplasamentul său, se deschide către sufragerie și, în același timp, este ușor „ascunsă” de zona de zi. Bucătăria este minimalistă, iar culorile predominante sunt maro-ul și nuanțele de gri. Suprafețele de lemn sunt perfect amestecate cu detaliile din oțel inoxidabil, în timp ce o fereastră glisantă dublă aflată deasupra blatului bucătăriei deschide linia de vedere către curte și permite intrarea neobstrucționată a luminii naturale.

Pentru a ajunge la etajul superior, trecem prin etajul de mijloc decorat cu balustrade din sticlă ce devine podul dintre cele 2 niveluri. Primul etaj urmărește filosofia de proiectare a întregii clădiri, iar acest lucru este evident prin mobilierul selecționat. Acest etaj adăpostește dormitoarele, fiecare fiind echipat cu propria baie. Aici, după cum se întâmplă în reședințe în general, profilurile de aluminiu de calitate ridicată susțin anvergura vastă a ușilor de balcon, eficientizând iluminarea naturală, care, în combinație cu direcția arhitecturală minimalist, oferă un sentiment de clasă și eleganță.
 
În final, o zonă importantă și unică a acestei reședințe este acoperișul. Această parte magnifică având o priveliște asupra orașului FIlothei, manifestă o extindere a interiorului către mediul înconjurător. Acoperișul este înconjurat de copaci, include o piscină, iar suprafețele din sticlă subliniază deschiderea și conexiunea cu celelalte părți ale casei.

Această reședință spectaculoasă din Atena, un proiect construit de Domitech, are o identitate distinctă cu puternice elemente ale arhitecturii minimaliste și un design ce promovează, în primul rând, intimitatea. Aceste valori fac casa remarcabilă prin intermediul spațiilor sale, a calității materialelor și a stilului minimalist atent conturat.

 

Arhitect: Afroditi Aslanidi

 

*Fotografiile au fost realizate de fotograful Louisa Nikolaidi

Identitatea proiectului

Tara
Greece
Orasul
Halandri
Ani
2017
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

Win Doors, Mavrakis Christos & Anastasios GP.