Alumil Romania
Choose your local website

Penthouse in Marousi

Situatie

O clădire din anii '90 din nordul Atenei, un apartament la ultimul etaj și necesitatea unei renovări complete, constituie „ingredientele” de bază pentru această „rețetă” arhitecturală realizată de Eleftherios Ambatzis

Solutie

Totul aici începe de la lumina incredibilă a soarelui, așa că provocarea a fost ca aceasta să se răspândească prin toată casa. Principala schimbare a fost legătura dintre camere. Vechiul design împărțea casa în multe camere, în timp ce noul a promovat unitatea internă care creează un „dialog” între spații (livingul, zona de luat masa și bucătăria sunt unificate - blatul bucătăriei fiind în centrul atenției). În plus, multe ziduri interioare au fost demolate și, ca rezultat, lumina naturală putea pătrunde neobstrucționată.

Podeaua de lemn remarcabilă din întreaga reședință creează un sentiment de confort. Declarația - mobilierul (unele dintre ele proiectate de arhitect) sporește continuitatea în interiorul casei: candelabru din bronz, sfera mare de sticlă din interiorul cupolei de cupru a sufrageriei și masa rotundă, totul susține ideea de relaxare și calm. În sfârșit, o caracteristică specială a acestei case este vederea sa de neegalat asupra munților Penteli și Ymittos. Designul arhitectural a luat această caracteristică și a evidențiat-o, folosind deschideri mari, care sunt echipate cu uși glisante de balcon minime. Fiecare cameră de casă are una sau mai multe uși care dau acces la balcon. Mai mult, oglinzile din interiorul casei creează o atmosferă excelentă, transferând vederea exterioară în interior prin reflecție.

Această reședință, situată în suburbiile nordice din Attica, demonstrează că, cu un design inteligent și o abordare minimalistă, o casă ar putea fi mai funcțională, atractivă și unică. 

 

Arhitect: Eleftherios Ambatzis

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Marousi
Zona
Attiki
Adaugati la favorite