Alumil Romania
Choose your local website

Olympia Tower

Provocare

Construirea unei clădiri de birouri cu multe etaje într-o zonă aglomerată având grad ridicat de dificultate din punct de vedere al provocării arhitecturale din București. Complexitatea rețelelor subterane și proximitatea față de o benzinărie a crescut nivelul de dificultate privind rezultatul final. 

Solutie

Biroul arhictectural PZP Arhitectura a proiectat un turn ce iese în evidență prin fațada sa modernă și fluidă. Cu toate acestea, parcela de pământ selectată a complicat situația din cauza mărimii limitate dintr-o zonă aglomerată.

La exterior, turnul se adaptează esteticii mediului urban din jur, totodată oferind un puternic sentiment de construcție contemporană într-un oraș cu un stil de viață trepidant. Merită menționat că turnul formează o concavitate la mijlocul construcției, așadar, dacă cineva privește de la depărtare, poate avea impresia că există două turnuri identice.
Ramele ferestrelor uriașe sunt susținute de un sistem inovativ de perete cortină, care, combinat cu sistemele izolate termic din aluminiu, oferă un caracter aparte și performanță energetică ridicată clădirii. În plus, design-ul parterului ridicat este bazat pe elemente transparente. Așadar, suprafețele generoase de sticlă contribuie la armonizarea clădirii cu mediul exterior, totodată oferind spații vaste pentru construirea de magazine.

Olympia Tower satisface toate cerințele unei clădiri de birouri din zilele noastre și constituie o propunere arhitecturală unică, într-o zonă plină de blocuri vechi. Adiția spectaculosului turn deschide noi drumuri pentru viitor, iar în același timp, devine un „pod” ce conectează clădirea cu trecutul urban al orașului. 

 

Arhitecți: PZP Architectura

Identitatea proiectului

Tara
Romania
Orasul
Bucharest
Ani
2010
Adaugati la favorite