Alumil Romania
Choose your local website

Olea House

Provocare

Crearea reședinței ca rezultat al sintezei diferitelor spații, ce urmează a fi dezvoltate urmărind o axă liniară, cu balcoane alternante și zone semi-exterioare. Epicentrul acestora ar fi măslinul localizat în mijlocul clădirii, având rol de echilibru peisagistic.

Solutie

Olea House pare să fi fost proiectată cu scopul de a portretiza sensul unui cuvânt anume: armonie. Biroul arhitectural Façade a subliniat importanța acestui element, lucru ce poate fi observat în absolut toate aspectele casei. 

Problema fundamentală aici a fost tranziția lină dintre mediul intern și cel exterior. Acesta este realizată perfect prin intermediul balconului, a spațiilor semi-exterioare și a grădinii impresionante. De asemenea, betonul fațadei și zidăria contrastează cu zonele verzi, oferind echilibru. 

În interiorul casei, livingul, sala de mese și bucătăria, sunt toate unificate într-un spațiu deschis, oferind funcționalitate și liniște. Amplele deschideri ale ușilor de balcon din aluminiu eficientizează iluminarea naturală a spațiului, contribuind, totodată, la deschiderea generală, extinzând frontierele arhitecturale ale clădirii.

Liniile minimaliste ale Olea House urmează viziunea unui nivel ridicat de trai și subliniază conceptul de reședință ca o oază specială pentru relaxare și contemplare.

Arhitecți: Façade Architects, Charis Economou & Aristidis Asimakopoulos

*Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură FAÇADE și a fost inclus în lista finaliștilor la Premiile de Arhitectură Greacă “Doma 2020”, secțiunea “Cea mai bună lucrare a unui tânăr arhitect”.
Fotografiile sunt realizate de fotograful Yorgis Yerolympos

Identitatea proiectului

Ani
2018
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

BAMIX, Nick. Michalopoulo's Sons GP