Alumil Romania
Choose your local website

Niche Hotel Atena

Provocare

Niche Hotel Atena este situat într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din Atena și în imediata apropiere a Muzeului Acropole, Templului Zeusului Olimpic, Zappeion și Muzeului Național de Arte Contemporane. Astfel, se află în mijlocul unui spațiu urban foarte important, transmițând un mesaj de cosmopolitism și istorie.

Poziționat în apropierea străzilor Syggrou și Vourvahi, noul hotel de 4 stele se remarcă prin simplitatea arhitecturală combinată cu estetica modernă și stilul de viață urban. Cea mai mare provocare pentru noul design a fost transformarea unei clădiri vechi de birouri într-un hotel nou și modern, care să devină un punct de referință pentru fiecare persoană care vizitează centrul orașului.

Solutie

În prima etapă a construcției inițiale, în 1958, în timp ce se lucra la fundație, prin săpare, s-au adus la lumină artefacte arheologice și părți ale zidului antic atenian. Această descoperire a avut o influență majoră asupra noului plan arhitectural - condus de Elastic Architects - bazându-se pe posibilitatea de a combina elemente din trecut și de a le integra la noul început al construcției. În afara hotelului putem vedea ruinele care sunt protejate cu sticlă armată, plasată pentru ca trecătorii să aibă o vedere clară. Acest lucru este prezent și la interior, deoarece părți ale peretelui au fost expuse la subsol.

Realizarea unei legături între elementele vechi și cele noi pare să caracterizeze întregul design al hotelului. Acest lucru este evident și prin simplitatea fațadei, care amintește de arcadele grecești antice, continuând și la interior unde marmura și lemnul creează o atmosferă echilibrată de modestie și lux.

Cele 37 de camere disponibile la cele 7 etaje ale hotelului au vedere la oraș, iar deschiderile lor permit luminii naturale să pătrundă în încăpere. Sistemele liftant&glisante din aluminiu un rol cheie în acest sens, deoarece datorită designului lor sporesc iluminarea naturală. Aceste camere sunt proiectate în așa fel încât să creeze „cuiburi” speciale, cum ar fi spații mici independente într-o structură mai mare. Deși hotelul este situat într-o zonă expusă zgomotului intens, profilurile sistemelor oferă un nivel ridicat de izolare fonică, păstrând un mediu calm și liniștit în interior. În cele din urmă, ajungând la grădina de pe acoperiș, vizitatorii au șansa de a se bucura de o vedere spectaculoasă asupra stâncii Acropolei.

Niche nseamnă adâncitură în perete și o poziție adecvată. Niche Hotel Atena a reușit să combine ambele definiții. Hotelul aduce un omagiu istoriei clădirii și spiritului „de nișă” în designul său, evidențiind în același timp prin toate acele elemente care îl vor ajuta pe vizitator să își găsească locul și să se simtă confortabil în timpul sejurului său.

 

Arhitecți: Elastic Architects 

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Atena
Zona
Attica
Ani
2019
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

TECHNIKAL, Νικολής Νίκος