Alumil Romania
Choose your local website

Casa Ncaved

Situatie

Casa Ncaved creată de MOLD architects vine ca răspuns la situația zonelor stâncoase și vântoase din Agios Sostis, Grecia, prin forarea și încastrarea în pământ a construcției. Produsul final este o casă adăpostită și protejată de intemperii, care, totodată, oferă o vizibilitate extensivă asupra peisajului mediteranean.

Solutie

Arhitectura a fost generată prin proiectarea unei grile dreptunghiulare de-a lungul pantei, rezultând într-o formă tridimensională a unei “table de șah” cu cavități și spații solide. Geometria liniară este intreruptă de rotația axei externe a grilei, aceasta având rolul de a extinde spațiul locuibil și de a oferi o priveliște de poveste.

Zidurile de susținere longitudinală din piatră de râu desăvârșesc exteriorul locuinței și ghidează privirea către linia orizontului. Între timp, partițiile transversale de dimensiuni mai reduse sunt confecționate din sticlă și se deschid pe toată lungimea lor. Instalarea sistemului S650 PHOS Eclipse cu profiluri minimaliste de aluminiu, având șina ascunsă integral în podeaua marmorată, permite crearea unui aspect unitar între mediul interior și cel exterior, oferind o priveliște neobstrucționată.

În timp ce fațada casei oferă deschidere completă către latura estică, ferestrele din spate sunt fixate în pământ și  îndreptate către gradinile interioare. Această poziționare vizează potențarea fluxului de aer și atragerea luminii naturale către etajele subterane.
Încastratate în pantă, un set de scări exterioare conectează cele 3 niveluri ale casei cu intrarea principală care este localizată la mansarda  livingului. Această tranziție descendentă către interiorul casei  dezvăluie spații ascunse inițial, oferind în paralel diferite unghiuri asupra peisajului marin.

Arhitecții prezintă zonele încastrate ca fiind spații “negative”, comparativ cu nivelul solului, rezultate prin dislocarea sau excavarea unei zone pietroase. Aspectul brut al cavităților formate este recreat prin utilizarea unor materiale specifice și a unei palete de culori cu accente de piatră, lemn, beton nefinisat și căptușeală metalică.

* Sursa descrierilor prezentate anterior este reprezentată de MOLD Architects office


 

Identitatea proiectului
Tara
Grecia
Orasul
Serifos
Ani
2020
Adaugati la favorite