Alumil Romania
Choose your local website

Galeria Națională a Greciei

Provocare

În 1896, juristul și iubitorul de artă Alexandros Soutsos și-a încredințat generoasa colecție de artă statului Grec. La acea vreme, nimeni nu și-ar fi putut imagina modul în care acea colecție avea să fie folosită. Totuși, această acțiune a jucat un rol cheie în crearea „Galeriei Naționale a Greciei”, care a fost înființată în anul 1900 în Atena  și a devenit una dintre cele mai emblematice clădiri din istoria culturală a țării. “Galeria Națională” care împlinește 121 de ani de activitate anul acesta, intră într-o nouă eră.

Solutie

Birourile arhitecturale ale Grammatopoulos Panousakis Architects și D Vasilopoulos Architects au fost responsabile pentru noul design, iar AKTOR S.A. de procesul de construire. Noul design urmărește o filosofie urbană modernă și este la curent cu abordarea muzeurilor internaționale similare. În principal, 11.000 de m2 au fost adăugați clădirii existente (9.720 m2), mai mult decât dublând zonele funcționale. După completarea renovării și expansiunii, muzeul oferă 2.230 de m2 de noi spații de expoziții. De asemenea, clădirea are acum 1.645 de m2 de camere de depozitare pentru colecții de artă, un hol pentru recepții de 910 m2 și două magazine de suveniruri.

Merită menționat că nou renovata „Galerie Națională” are acum un etaj în plus și 3 niveluri în adâncime. Aceasta este proiectată într-un mod în care să sugereze libertate, menținând legăturile cu orașul. Restaurantul este un exemplu perfect, fiind localizat la ultimul etaj și oferind o priveliște panoramică asupra Atenei și Acropolelor. Sistemele din aluminiu completează construcția generală, oferind niveluri sporite de izolare termică și funcționalitate maximă, fără a face compromisuri în ceea ce privește identitatea estetică. 

Fațada clădirii iese în evidență prin vaștii pereți cortină ce oferă un sentiment contemporan, armonizând interiorul cu mediul exterior. De asemenea, sistemul avansat și minimalist de perete cortină contribuie la îmbogățirea iluminării naturale, la robustețea statică și performanța privind condițiile meteorologice extreme. Atât iluminarea potrivită cât și stabilitatea structurală  sunt foarte importante pentru un muzeu ca “Galeria Națională”, ce are un flux ridicat de vizitatori. În acest mod, nu numai atmosfera plăcută este asigurată, dar, cel mai important, siguranța oamenilor și a colecțiilor de artă din muzeu este garantată.



*Studiu arhitectural inițial: Milonas Fatouros Moutsopoulos (Nu a fost implementat în Muzeul Războiului). Studiu architectural final: Milonas Fatouros & partner D. Antonakakis (tânăr architect). Planul expansiunii și al modernizării a fost coordonat de birourile arhitecturale Grammatopoulos -Panousakis Architects și D Vasilopoulos Architects.


Identitatea proiectului

Tara
Greece
Orasul
Athens
Ani
2021
Adaugati la favorite