Alumil Romania
Choose your local website

Meat Concept Store

In general o carmangerie induce ideea unui spațiu mai putin atractiv. Această concepție a contribuit puternic la unul dintre obiectivele proiectului: acela de a construi un spațiu cu o abordare total diferită față de cea a spațiilor tradiționale, rezultând astfel un nou concept vibrant.

Meat Concept Store a pornit de la cererea pieței locale: nevoia de a avea produse de carmangerie la o calitate premium, mereu proaspete, de la producătorii locali.

Amplasată într-o zonă bogată în spații verzi bine îngrijite, în localitatea Hlincea, județul Iași, Meat Concept Store vine cu un concept nou adus nișei: o carmangerie în stil industrial care beneficiază de o terasă cu grădină, amenajată în completarea spațiului interior.

Relația între spațiul interior și cel exterior este fluentă. Acest lucru a putut fi obținut prin construirea unui perete cortină de dimensiuni impresionante, care marchează accesul principal în clădire, astfel încât abundența de transparență oferă clienților un traseu intern care este întotdeauna în simbioză cu peisajul exterior. Programul își propune să rezolve cerințele locale, promovând simultan integrarea cu spațiul într-un mod natural pentru toată lumea.

De la carmangerie la terasă, spațiu de evenimente și experiențe imersive, toate caracteristicile programului se reunesc pentru a atinge obiectivul comun de a contempla natura și de a savura deliciile puse la dispoziție, toate acestea fiind posibile într-un concept de tip open-space cu aspect industrial ce se îmbină armonios cu mediul înconjurător.

Proiectul se axează și pe alinierea la noile tendințe, nevoi și strategii bioclimatice și urmărește folosirea materialelor regenerabile, durabile, iar sistemul SMARTIA M7 folosit la peretele cortină ce face posibilă fuziunea interiorului clădirii cu exteriorul acesteia este principalul ingredient folosit în acest sens aici.

 

ARHITECT: BIROU DE ARHITECTURA NEO PROIECT, Arh. Dan Goaga

Identitatea proiectului

Tara
Romania
Orasul
Iași
Zona
Hlincea
Ani
2020
Dimensiune
250 mp
Adaugati la favorite