Alumil Romania
Choose your local website

Marmura Residence

Terenul proiectului cu suprafața de 14.759mp are o formă trapezoidală, cu o deschidere la Bulevardul Bucureștii Noi (limita de NE) de aproximativ 115 m.

Marmura Residence constă într-un ansamblu de tip incintă format din 4 corpuri de clădire (corp A, B, C respectiv D), așezate perimetral pe laturile terenului. Zona din mijlocul sitului devine un spațiu accesibil comunității, prevăzut cu zone verzi - o curte interioară destinată rezidenților.

Jocul volumetric e gândit astfel încât fiecare apartament, din cele câteva zeci de tipologii, să beneficieze de suficientă lumină și de un spațiu exterior individual – balcon sau logie. Fragmentarea volumului, cromatica și detaliul dat de texturi și substructuri oferă identitate și reduc scara ansamblului.  Percepția la nivelul ochiului va deveni cu atât mai familiară, cu cât spațiile verzi amenajate de studioul Beros Abdul + vor evolua în timp. 

Pe lângă această curte comună, la nivelul ansamblului există spații atât interioare – Community Center, cât și exterioare – terasele circulabile comune, ce pot fi accesate și utilizate în comun de către locuitorii ansamblului și oaspeții lor – un element recurent al proiectelor ADNBA, pe care îl consideră un posibil motor al coagulării unei comunități.

La bulevard, clădirea este amplasată în aliniamentul existent al zonei, favorizând relația cu cartierul extins prin lărgirea domeniului public cu un spațiu de tip mineral, un soi de piațetă în trepte la care clădirea se articulează formal printr-un portic pe dublă înalțime, dublat de un perete cortină, iar funcțional prin inserarea spațiilor publice – comerț, birouri, servicii etc.

Parterul public - diferențiat ca materialitate și cromatică precum un soclu - oferă o permeabilitate vizuală și de mobilitate între piață (spațiul mineral de la boulevard) și curte (spațiul plantat din interiorul ansamblului).
Sistemele Alumil au fost folosite pentru spațiile publice de la parter și etajul unu, locuri relevante în cadrul proiectului ce se vor a fi diferențiate prin suprafața și tipul vitrajului ales.

 

Birou de arhitectură: ADNBA

Dezvoltator proiect: Prime Kapital

Foto: Arthur Tintu

Identitatea proiectului

Tara
Romania
Orasul
Bucuresti
Zona
Bucuresti
Ani
2022
Dimensiune
45.900 mp
Adaugati la favorite