Alumil Romania
Choose your local website

Ioakimidis Textiles

Provocare

Atât în clădirea existentă, cât și în cea nouă, estetica fațadelor a fost realizată în așa fel încât să răspundă cerințelor ridicate ale unei companii cu istorie impresionantă, dar care să caute și modernizarea și dezvoltarea dinamică în viitor. În plus față de acoperirea completă a cerințelor funcționale ale unei astfel de clădiri unice, a existat și dorința de a promova clădirea și de a o stabili ca reper pentru zonă. Noua clădire urmează morfologic principiile sintetice ale celei existente și datorită studiului arhitectural al biroului AETER Arhitecți este în armonie completă cu acesta.

Solutie

Pe partea laterală a complexului situat pe bulevardul Vari - Koropiou, sunt folosiți pereți cortină din aluminiu, precum și elemente decorative dintr-un cadru metalic acoperit cu placă de ciment alb, în continuare morfologică cu clădirea existentă. În restul perimetrului celor două clădiri, perdelele albe au fost utilizate în combinație cu pereți cortina verticali îngustați din cadre din aluminiu mai puțin vizibile, care creează impresia unui cod de bare uriaș.

Panta lină a terenului,în combinație cu cerința inexistenței diferențelor de înălțime în interior, a dus la ridicarea clădirii existente pe partea din față și degradarea corespunzătoare a acesteia în partea din spate a clădirii. Nivelul parterului clădirii noi este același cu nivelul parterului clădirii existente, pentru a nu interfera cu integrarea funcțională a celor două clădiri. În cele din urmă, au existat îngrijiri speciale pentru persoanele cu dizabilități, deoarece acestea au acces printr-o rampă cu o pantă de <5%, în timp ce există lifturi de dimensiuni adecvate și coridoare cu lățimile necesare.

* Sursa pentru descrierea de mai sus a fost biroul AETER Architects

 

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Koropi
Zona
Attica
Adaugati la favorite

Producator de tamplarie

AVANTECH, Στυλιανός Κρητικός & ΣΙΑ Ε.Ε.