Alumil Romania
Choose your local website

Birourile Google, New York - SUA

Situatie

Google este o companie americana de tehnologie multinationala specializata in servicii si produse legate de Internet. Acestea includ tehnologii de publicitate online, cautare pe Internet, cloud computing, software si hardware. In 2010, Google, care a inchiriat spatiu pe 111th 8th Avenue, a contractat achizitionarea intregii cladiri de 270.000 m², in cadrul unei afaceri a carei valoare ajunge la aproximativ 1.9 miliarde de dolari. Din 2014 si pana in prezent, este considerata cea de-a patra cea mai mare cladire din New York, in ceea ce priveste suprafata utila a constructiei.

Provocare

Renumitul gigant al tehnologiei, Google, a dorit sa imbunatateasca valoarea estetica si eficienta sediului din New York. Asadar, erau necesare ferestre care sa includa aceste caracteristici de baza si, in acelasi timp, sa fie robuste si extrem de durabile. In mod specific, proiectul a necesitat instalarea a 3500 de ferestre, pentru una dintre cele mai mari cladiri de birouri din New York, pe “111 Eighth Avenue”, locatia sediului Google.

Solutie

Intrucat nicio alta companie, cu exceptia ALUMIL (care a avut o propunere mai buna, de Uw=0,55 W/ m²K), nu a prezentat o propunere in conformitate cu standardele cerute, biroul arhitectural a ridicat coeficientul de izolare termica la Uw=1,14 W/ m²K, dorindu-se selectia celei mai bune oferte./ pentru a primi mai multe oferte. ALUMIL, care este activa pe piata din SUA de un deceniu deja, a prezentat rapid a doua sa propunere, bazata pe noile cerinte. Mai mult decat atat, ALUMIL a demarat si construirea unui prototip, care a inclus niste lamele exterioare de umbrire, cu un design aerodinamic si jaluzele interioare de umbrire cu o functionalitate ridicata. Fereastra a fost instalata la timp pentru evaluare, iar ALUMIL raspunde fulgerator fata de companiile concurente. Pentru stabilirea designului final, au avut loc teste de performanta in camerele moderne de testare ale companiei ALUMIL din Grecia si mai tarziu, in SUA, teste ce au prevazut masuratori de permeabilitate a aerului, etanseitatea la apa, rezistenta la presiunea generata de vant, iar nu in cele din urma rezistenta la greutate. In mod specific, departamentul R&D al companiei a dezvoltat, pentru acest grandios proiect, o versiune personalizata a remarcabilului sistem de ferestre SUPREME S91.

Identitatea proiectului

Tara
SUA
Orasul
New York
Ani
2014
Adaugati la favorite