Alumil Romania
Choose your local website

Aquarel Health & Spa Center

Amplasat chiar în centrul orașului Zalău, reședința județului Sălaj, acest centru wellness oferă o gamă variată de servicii, fiind locul ideal pentru tratament, relaxare și socializare.

Cu o suprafață impresionantă de 3900mp, AQUAREL este o clădire multifuncțională, dotată cu sisteme inteligente, ce oferă mai multe tipuri de servicii complementare: medicale, sportive, de recuperare ambulatorie, kinetoterapie, SPA, piscine pentru copii și piscine pentru adulti, spații de cazare, bistro și restaurant. Este structurată pe 4 niveluri astfel: parterul este destinat zonei de primire tip cafenea și cabinetelor medicale de specialitate, etajul 1 este destinat centrului SPA, etajul 2 zonei de fitness si etajul 3 zonei de cazare în regim hotelier cu o disponibilitate de 11 unități locative și care beneficiază de un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri cu terasă deschisă și cu o superbă panoramă spre centrul orașului.

Mediul balnear a fost dintotdeauna asociat unui templu în care corpul să se relaxeze și să-și reîncarce rezerva de energie. În acest scop, proiectul transmite, din punct de vedere estetic, calmul și liniștea necesară prin finisajele alese si prin paleta de culori echilibrată, în nuanțe naturale și cu accente de albastru. Principalul accent al clădirii sunt panourile de sticlă colorată în nuanțe de albastru de pe fațadele vitrate din zona SPA-ului, inspirate din vitraliile regăsite în arhitectura clasică, care transformă spațiul într-unul mai luminos și vibrant. Panourile de sticlă colorată sunt presărate în fațadele transparente și integrate perfect în sistemul de perete cortină cu performanțe de top, SMARTIA M7

Aquarel a îmbinat ideea unui centru de relaxare cu unul de tratament medical. Astfel, provocarea a presupus îndeplinirea  condițiilor necesare din mai multe puncte de vedere: lumină, izolare termică, izolare fonică, siguranță. Aceste condiții s-au putut realiza cu sistemele SUPREME S67 și SUPREME S700 ce oferă atenuare fonică ridicată, utilizare facilă și înalt grad de funcționalitate, având un design minimalist, dar și sistemul SMARTIA M7 ce asigură eficiență energetică ridicată, oferind o calitate superioară a construcțiilor și atingând toate standardele de stabilitate și siguranță. 

Declarație arh. Șimon Ciprian: 

"Acest proiect a fost conceput exclusiv pe toată durata pandemiei de Covid-19. Am dorit să surprindem acea perioadă tensionată și în arhitectura clădirii. De aceea, am gândit construcția ca un obiect alb, sculptural dar și static precum perioada în care a fost proiectat. În acest obiect am făcut niște incizii din tâmplărie ALUMIL care reprezintă ferestrele/momentele de libertate/speranță din pandemie. Pentru a accentua aceste gesturi am amplasat ferestrele la fața finită a pereților exteriori așa încât să nu avem șpaleți sau glafuri.

Volumul de la stradă este mai frământat deoarece acea perioadă a fost foarte frământată. Pe măsură ce clădirea se dezvoltă în interiorul parcelei limbajul fațadelor se liniștește, golurile devin mai mari iar lumina este mai prezentă, pentru că am considerat că transformarea este necesară pentru a reveni la echilibru."

 

Arhitect: BIROU DE ARHITECTURĂ ȘIMON CIPRIAN - Șef proiect: arh. Șimon Ciprian, Proiectat: arh. Raluca Moroz, arh. Marius Micu

Producător de tâmplărie: TC PRO ALUMINIUM

Fotograf: Ancuța Mureșan

Identitatea proiectului

Tara
Romania
Orasul
Zalău
Adaugati la favorite