Alumil Romania
Choose your local website

American Farm School

Situatie

Studiul de arhitectură pentru noua clădire a liceului „Hasiotis” pentru American Farm School din Salonic a fost repartizat biroului de arhitectură .406architects, în urma unui concurs ce a solicitat aplicarea principiilor arhitecturale americane în structura clădirii, specifice secolului XXI și integrarea unui vocabular arhitectural modern, în mediul structurat în mod tradițional. Studiul a prevăzut demolarea unei clădiri de birouri existente și construirea unei clădiri moderne care va găzdui un liceu format în șase clase.

Solutie

A fost aleasă utilizarea elementelor arhitecturale caracteristice ale celorlalte clădiri ale Școlii (despărțirea oncologiei, acoperișuri înclinate, lemn pentru placare), dar cu un vocabular arhitectural modern și ținând cont de bugetul limitat din cauza crizei economice din Grecia. Este o clădire care este formată din secțiuni statice independente cu două etaje, de formă dreptunghiulară, care sunt tangente. Aceste secțiuni sunt separate printr-o îmbinare de construcții. Prima secțiune, care se referă la școală, are două etaje, unde, din cauza pantelor solului, accesul este asigurat pe ambele niveluri de la parter. Noua secțiune nu are subsol și este dezvoltată la nivelul și amplasamentul clădirii demolate. O mare importanță a fost acordată proiectării zonei înconjurătoare care a fost studiată în paralel cu clădirea.

A doua secțiune, sala de evenimente, este complet renovată. Studiul arhitectural vizează îmbunătățirea funcțională, energetică, statică și estetică a clădirii polivalente existente, obținându-se un rezultat estetic unic. Ambele clădiri au fațade termice exterioare și placări decorative formate din plăci de ciment și panouri din lemn sintetic. Ferestrele sunt fabricate din aluminiu și se armonizează complet cu arhitectura clădirii. Deschiderile ample sunt acoperite cu sisteme din aluminiu de ultimă generație, care oferă performanțe excelente și, în plus, permit o vedere neobstrucționată pentru American Farm School. Provocarea pentru designeri a fost bugetul scăzut disponibil și termenul de finalizare a proiectului (10 luni).

 

Arhitecți: .406architects

 

* Sursa pentru descrierea de mai sus a fost .406architects

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Thermi
Zona
Salonic
Adaugati la favorite