Alumil Romania
Choose your local website

Alex Hotel Kastella

Situatie

Hotelul de tip boutique „The Alex” a fost reconstruit luând locul unui hotel din anii 80 de pe dealul Kastella, urmărind să fie noul punct de reper al Pireului, datorită vederii sale panoramice unice de la Parnitha la Golful Saronic și la Riviera ateniană.

Solutie

Filozofia generală a designului arhitectural s-a bazat pe crearea unui hotel de confort, iar  datorită locației sale a fost necesar realizarea unui cadru de proiectare care să cuprindă vederea neobstrucționată la mare și în același timp să facă parte din peisajul urban. Această filosofie a fost exprimată prin intervențiile care au avut loc atât în fațada clădirii, cât și în amenajarea interioară a zonelor comune și a camerelor.

Având o priveliște unică, fiecare cameră este plasată înspre mare, păstrând în același timp intimitatea vizitatorilor. Deschiderile ample oferă o vedere neobstrucționată, menținând filosofia arhitecturală care combină metalul cu elemente naturale provenite din peisaj, cum ar fi pământul și apa. Fațada adoptă o plasticitate provenită de pe acoperișurile înclinate și pereți.

Logica cadrului se repetă în proiectarea camerelor. Pardoseala din lemn și biroul din stejar aduc echilibru durității metalului. Coridoarele hotelului contrastează cu atmosfera caldă a interiorului camerelor, deoarece prin opțiuni monocrome și direcțiile liniare a corpurilor de iluminat, este creat un spațiu cu design minimalist.

Întreaga clădire este dominată de materiale, cum ar fi lemnul (stejarul) și metalul, în timp ce toate nuanțele de culoare ale materialelor sunt în tonuri de pământ, care conferă atemporalitate și un sentiment de calm.

Zonele comune ale recepției, cafeneaua de la parter și restaurantul de pe acoperiș, au un design comun. Pereți acoperiți cu lamele verticale din lemn, mobilier din lemn în sufragerie și podea acoperită de gresia închisă la culoare. Prin „The Botanist” și „Nest” hotelul întâmpină vizitatorul în spații care păstrează caracterul luxului urban al hotelului asigurând continuitatea vizuală cu orașul.

Arhitect: HHHArchitects

* Sursa pentru descrierea de mai sus a fost HHHArchitects

Identitatea proiectului

Tara
Grecia
Orasul
Kastella
Zona
Attica
Adaugati la favorite