Alumil Romania
Choose your local website

Alberni Tower

Provocare

Ca și componentă a unui proces de restructurare din Vancouver, construcția turnului de 43 de etaje a fost identificată drept soluție optimă. Acest zgârie-nori ar înlocui o veche clădire de birouri și ar oferi un număr mare de reședințe moderne.

Solutie

Turnul Alberni din Vancouver, Canada, a fost proiectat de faimosul birou arhitectural Japonez “Kengo Kuma & Associates”. Construcția de 43 de etaje se remarcă prin forma sa nonconformistă. Cele două adâncituri curbate poziționate în fața și spatele clădirii, o deosebesc de tradiționalul design cuboid.

Conform viziunii lui Kengo Kuma, Alberni își propune să fie în armonie cu mediul înconjurător, incluzând munții și proximitatea zonei acvatice. Fațada este în concordanță cu lumina blândă din Vancouver, iar obiectivul arhitectului a fost de a îmbunătăți mediul urban, fără a se distanța de natură. Structura clădirii a fost consolidată printr-un sistem liftant-glisant cu performanță ridicată și având o încastrare robustă, ambele elemente fiind confecționate din aluminiu. Anvergura vastă a ferestrei eficientizează iluminatul natural și accentuează atributele deosebite ale turnului.

Alberni este un punct de referință pentru regiunea din Vancouver în care este localizat. Turnul de 133 de metri găzduiește 188 de unități rezidențiale, la parter aflându-se câteva magazine și 271 de locuri de parcare disponibile pentru rezidenți și vizitatori.

 

Arhitecți: Kengo Kuma & Associates

Identitatea proiectului

Tara
Canada
Orasul
Vancouver
Ani
2021
Adaugati la favorite