Alumil Romania
Choose your local website

150 Charles Street

Situatie

Cladirea este alcatuita din apartamente luxoase situate intr-una dintre cele mai scumpe zone din Manhattan, West Village, avand vedere la raul si parcul Hudson. Aceasta cladire aduce  o nota de eleganta la orizontul Manhattan-ului.

Constructia cuprinde depozitul abandonat Whitehall, o structura masiva, utilitara din beton, caramida si sticla. Structura depozitului este pastrata in noua constructie iar traversele cladirii separa cele doua bulevarde, Charles si West 10th.

Cladirea este o compozitie bine gandita a volumelor stivuite ce descresc treptat, pastrand amploarea cartierului si caracterul sau romantic.

Provocare

Provocarea principala a fost mentinerea caracterului si aspectului original al cladirii fara a schimba nimic din infatisarea sa exterioara, transformand o veche constructie industriala in cel mai inalt turn rezidential din Manhattan. Specificatiile de performanta pentru izolarea termica si fonica au fost extreme, iar cea mai mare provocare a fost aceea de a incorpora toate aceste cerinte intr-o solutie arhitecturala minimalista din aluminiu, care sa o inlocuiasca pe cea din otel.

Solutie

“150 Street Charles” este un alt proiect inovator al brandului ALUMIL, in cadrul caruia compania a proiectat un sistem de perete-cortina si de ferestre personalizat, avand ca si caracteristica esentiala incorporaerea unor casete de aerisire operabile, invizibile atat la interior, cat si la exterior, rezultatul fiind o suprafata coplanara. In plus, datorita constructiei speciale a peretelui-cortina, cladirea si-a mentinut cu succes volumul sau exterior unic, satisfacand conceptul initial al biroului de arhitectura. Pentru a se ajunge la acest rezultat estetic, in cadrul sistemului a fost incorporat cateva modele independente pentru partile fixe si mobile. Proiectul a utilizat in cele din urma 83 de extrudari personalizate, dovedind nu doar complexitatea acestuia, ci si capacitatile de productie ALUMIL, fiind una dintre companiile cu cea mai mare capacitate de productie din Europa. Sistemele personalizate si avansate din aluminiu ALUMIL au acoperit o suprafata totala de 7700 m².

Identitatea proiectului

Tara
SUA
Orasul
New York
Zona
150 Charles Street
Ani
2015
Adaugati la favorite