Alumil Romania
Choose your local website
benefits-header

Livrarea celor mai importante beneficii

Proiectat dupa tehnologia de ultima ora si sustinut de multi ani de experienta, AlumilCal®  este unul din cele mai avansate software-uri din industria ferestrelor si usilor.
processing and design

Procesare si Design

AlumilCal®  este un software construit special pentru a lucra cu baze de date de sisteme arhitecturale. Fiecare profil, feronerie si accesoriu pe care ALUMIL le furnizeaza este actualizat in baza de date, iar desene DXF/DWG pot fi asociate cu ele. Acest lucru inseamna ca de fiecare data cand introduceti pozitii noi in AlumilCal®, in acelasi timp creati si date despre productie.
Designul de conexiuni cu peretii pot fi aduagate si pot oferi informatii detaliate despre sectiuni transversale, impreuna cu cerinte materiale detaliate pentru design-uri Cill si EPDM.
Montanti si traverse de test pot fi inserate orizontal, vertical si oblic in orice unghi. Programul va sugera automat variante practice de conectare.
Informatia privind coeficientul de izolare poate fi oferita pe combinatii de profile, pe masura ce introduceti pozitia. Ulterior, adaugand informatii privind sticla si panelul, puteti obtine informatii complete privind coeficientul Uw. Feroneria pentru usi si ferestre poate fi selectata din meniuri derulante si permite configurarea pas cu pas. Pachetele de tamplarile predefinite sau personalizate usureaza acest proces. Pachetele de feronerie va permit sa alocati toate detaliile cu doar un singur click.
Se pot crea imbinari de profile si de montanti, ceea ce va ofera cerintele materiale necesare pentru cotele de taiere. AlumilCal poate grupa factorii ce determina resturi in proiecte, pentru stabilirea corecta a preturilor si o utilizare completa a barelor. 

Din cum se poate vedea din scurta descriere a unora din caracteristicile AlumilCal, prin crearea pozitiilor detaliate, pot fi generate rapoarte precise de estimare. Aceste rapoarta pot fi utilizate, pentru a determina costul real al proiectelor.

Sistemul permite selectarea de optiuni ce ofera posibilitatea adaugarii propriilor materiale in pozitiile selectate, inclusiv costurile cu manopera si instalarea.  

AlumilCal contine toate preturile de vanzare pentru baza de date cu sisteme arhitecturale si va permite sa va configurati propriile grupuri de discount. De asemenea, se pot configure si diferite tipuri de estimari, astfel incat clientii dumneavoastra sa poata utiliza rapoartele de oferta, pentru a putea crea desene si cotatii


Analiza structurala

Puteti utiliza modulul de analiza structurala pentru introducerea de parametrii specifici conditiilor existente in calculul static, conform specificatiilor standardului EN 1991-1-4.

Numeroase standarde ale anumitor tari sunt deja inregistrate in AlumilCal. Incarcarile generate de vant pot fi introduse manual sau calculate automat. In functie de standardele specifice fiecarei tari, se poate opta intre diferite zone cu vant si categoriile de teren asociate.  

Statica grinzilor

Bazat pe statica barelor, se poate calcula momentul inertiei (Ix) individual, pentru fiecare montant sau traversa. Ferestre instalate vertical, usi si elemente de pereti cortina sunt considerate cu incarcari orizontale (vant).

Pentru usi si ferestre, atat montanti, cat si traversele sunt introduse ca grinzi unice. Pentru montantii peretilor cortina, numarul deschiderilor si latimea acestora este, de de alta parte, arbitrar, asadar acestea sunt definite prin introducerea suporturilor intermediare. 


Statica sticlei

Toate tipurile specifice de sticla, precum sticla float, sticla turnata, sticla securizata, calita sau laminata, poti fi selectate in timpul introducerii.

Incarcarea generata de vant poate fi utilizata pentru calcularea tensiunii si sagetii fiecarui panou de sticla. Valorile rezultate sunt comparate cu cerintele reglementarilor tehnice pentru utilizarea sticlei laminate. Se ia in considerare sarcina climatica ce apare in geamurile termoizolante, datorita diferentelor sezoniere de presiune. Limitele de deformare sunt specificate de catre furnizorul dumneavoastra de sticla si pot fi introduse direct in valorile limitei statice. 

structural analysis
Reports & Printouts

Rapoarte si documentatie

AlumilCal® cuprinde o gama variata de rapoarte standard si de materiale printabile; formatul si informatia prezenta pe acestea poate fi personalizata, folosind setarile aferente fiecarui raport. Puteti alege informatia ce urmeaza sa apara pe fiecare material si, de asemenea, puteti decide daca doriti sa vizualizati integul proiect, anumite etape sau pozitii selectate. Puteti combina pozitii din proiecte diferite si le puteti vizualiza ca un singur material. 

In functie de aceste materiale, ele pot fi editate fie in procesorul de documente integrat in AlumilCal® sau direct in Microsoft Office. Soft-ul dispune de o interfata direct interconectata cu Microsoft Office, facand trecerea de la un program la altul in mod automat. Formatul .rtf este utilizat pentru a transfera documentele catre alte editoare de text. Aflati mai multe detalii despre materialele individuale dinAlumilCal® mai jos.

Estimari

Bazat pe informatia venita de la utilizator, precum conditiile de achizitie sau despre pret, AlumilCal® va calcula costurile de achizitie ale proiectului. Cu ajutorul cheltuielilor introduse si a costurilor de manopera, se pot calcula cat mai exact si se pot prezenta clar toate costurile si cheltuielile de productie.

Estimarea ia in calcul frunizorul, materialul si specificatiile tipice fiecarei tari, precum modul de calcul al pretului profilelor pe meru, kilogram sau suprafata profilului, costul culorii pe perimetru, pe dreptunghiul de incadrare sau pe greutatea profilului, pretul sticlei pe proiect sau la pret de lista, pe suprafata sau gradual cu pret pe anumite dimensiuni (de exemplu cu pas din 3 in 3 cm) si tinand cont de alte costuri precum transportul. Puteti determina daca sunt estimate profilele intregi sau resturi de bare. Costurile suplimentare pentru pierderi pot fi definite de dumneavoastra sau calculate automat de catre program.

Analiza materialelor

Necesarul de materiale este comparat cu cantitatile comandate pentru proiectul dumneavoastra, intr-un mod clar. Asadar, este posibil sa recunoasteti preturile de achizitie ale materialelor si sa stabiliti modul de optimizare a profilelor intr-un mod rapid.

Raportul privind coeficientul de transfer termic Uw

Valorile coeficientului de izolare termica, ce sunt automat calculate in momentul introducerii unui element, sunt prezentate clar si curprinzator in raportul privind valorile Uw. Chiar si pentru constructii geometrice complexe veti privi valori calculate corect.

Lista de asamblare

Documentatia pentru productie este sortata in functie de pozitie si grupata in elemente de baza si deschideri. Optional, componentele suplimentare si accesoriile pot fi afisate sau ascunse. Programul afisaza peretii cortina si deschiderile acestora in pagini separate.

Sectiuni partiale

Toate profilele introduse in AlumilCal® au desene in format CAD asignate, ceea ce inseamna ca atunci cand construiti pozitia geamului, fisierele CAD sunt asamblate impreuna, pentru a forma sectiuni transversale complexe. Din campul "Element" puteti vizualiza sectiunile transversale.  

In functie de sistemul utilizat, puteti vizualiza profilele, garniturile, sticla sau chiar feroneria, precum balamalele sau manerele. In mod standard, toti utilizatorii pot vizualiza sectiunile transversale si le pot printa.  

Ca o optiune alternativa, puteti exporta sectiunile catre modulul propriu al AlumilCal®CAD sau puteti exporta sectiunile catre AutoCAD sau le puteti salva in format dxf/dwg. Formatele vectoriale sau bitmap, precum BMP, JPG sau EMF sunt, de asemenea, disponibile. 

Cross Sections
Bar Optimisation

Optimizare

Profilele pot fi optimizate la lungimea standard a barelor, in asa fel incat sa se obtina cea mai mica pierdere. Rapoartele de optimizare afisaza in mod grafic orientarea profilelor pe masina de debitat si ordinea lungimilor individuale ce urmeaza sa fie taiate. Lungimile ramase pot fi utilizate din stoc pentru calculatii de optimizare.

Programul calculeaza cele mai potrivite lungimi fixe pentru optimizare. Diferite intervale de lungimi pot fi setate, astfel incat profilele sa poata fi optimizate la diferite lungimi.

Fiecarui profil ii este atribuit un cod de bare ce poate fi tiparit pe etichete adezive. Profilele infilate sau neinfilate pot fi optimizate si in rapoarte si pot fi separate pe componentele interioare, exterioare sau poliamide.

 

Optimizarea independenta 

 Puteti introduce lungimi calculate individual. Acestea pot fi conectate profilelor din baza de date sau, pur si simplu, pot fi definite prin lungimea barelor si dimensiunea profilelor. 

Optimizare 2D

Foi de tabla pot fi optimizate la diferite dimensiuni, specifice colilor de tabla.

Programul ia in considerare daca suprafetele pot fi rotite, datorita texturilor si daca partile componentelor pot fi taiate pe ghilotina.

Optimizarea defineste cantitatea necesara de coli de tabla, pierdere pe fiecare placa si pierderea totala. Dimensiunile colilor de tabla selectate pot fi modificate pentru a reduce pierderea totala.  

2D Optimisation
Position Libraries

Biblioteci

Biblioteci de sistem

AlumilCal implementeaza o baza de date informationala, ceea ce inseamna ca exista modele predefinite ale constructiilor, pentru ca utilizatorii sa le poata importa in proiectele proprii.

Acest lucru permite modificarea structurii / dimensiunilor. AlumilCal are deja introduse in sistem principalele tipologii de obloane si de plase contra insectelor, asa ca pot fi importate din bazele de date LogiKal si apoi pot fi stabilite dimensiunile si culorile dorite. Pozitia din biblioteca cu modele a fost deja creata cu toate profilele, feroneria si accesoriile selectate pentru dumneavoastra. Odata importata pozitia, aceasta va putea fi editata in modul obisnuit sau va putea fi salvata si veti putea crea noi estimari.

Biblioteci ale utilizatilor

Bibliotecile pentru utilizatori sunt similare celor de sistem, doar ca acestea sunt generate si gestionate de utilizatorul programului. Fie ca este vorba despre crearea unor modele diferite, in functie de transferul termic al ferestrelor, pe care utilizatorii sa le poata selecta si redimensiona, fie ca este vorba despre diferite modele de usi armonice, care sa poata fi rapid introduse in proiecte. 

Utilizatorul poate crea o structura pe directoare, pentru o navigare mai usoara si poate adauga fiecare model in directorul specific, pentru ca toti utilizatorii sa le poata accesa. Pot fi, de asemenea, create pozitii pentru ferestrele si usile din peretii cortina sau fatadele magazinelor.  

Baze de date

AlumilCal® ofera utilizatorului posibilitatea de a introduce articole in baza de date a utilizatorului. De exemplu, accesoriile personalizate pot fi grupate in pachete de feronerie. Programul va permite sa combinati accesorii provenite de la diferiti furnizori. Puteti genera propria lista de furnizori de sticla. Pretul sticlei standard si a celei texturate este calculat pe bucata sau ca un adaos la listele cu sticla. Actualizarile programului si ale bazelor de date nu au niciun impact asupra informatiei introduse in baza de date a utilizatorului. 
Card Suite 2D
Constructions with CAD

CAD Suite 2D

AlumilCal® este echipat cu un modul CAD intern, ce se face remarcat prin utilizarea sa usoara si intuitiva. Pozitionarea clara a tuturor functionalitatilor importante transforma AlumilCal® CAD intr-un program ce satisface necesitatile constructiilor cu profile arhitecturale. 
Foliile pentru constructii, tablele, izolarile, liniile ajutatoare pot fi cu usurinta desenate in AlumilCal® CAD. Elementele desenate pot fi selectate si editate in orice moment. Etichetele atribuite automat se pot modifica dinamic. 

Desenele utilizate in mod obisnuit pot fi organizate in blocuri. Modificarile sunt facute pe blocuri si, in mod automat, se vor actualiza in toate zonele desenului. Obiectele desenate pot fi plasate pe diferite layere.  

Fisierele dwg si dxf pot fi importate cu usurinta in AlumilCal® CAD. De asemenea, fisierele deja existente pot fi salvate in format dwg, dxf, bmp, jpeg, emf, ps si zip.

Accesarea programelor CAD externe, precum AutoCAD, este posibila prin intermediul unei interfete. Pe langa toate functionalitatile de baza pentru desenare, AlumilCal® CAD ofera si unele foarte speciale. De exemplu, daca veti genera desene cu sectiuni transversale ale unor combinatii de profile, inclusiv sticla, un modul va va ghida inintroducerea tuturor detaliilor esentiale (sistemul de profile, variantele de baghete de geam, grosimea geamului, elementele de baza si profilele pentru deschideri).

Sunt create cu usurinta si rapiditate configuratii de sectiuni de pereti cortina. Pe langa sistem si profil, puteti selecta tipul si unghiul profilelor de schimbare de unghi.

Un generator standard de articole va permite sa desenati rapid suruburi, bare de otel sau profile de lemn. Sectiunile transversale ale diferitelor pozitii sunt importate in CAD din modului de sectiuni transversale.

Planurile de lucru si listele de asamblare pot fi afisate, de asemenea, ca desene. Puteti, cu ajutorul unor controale bine aranjate, sa determinati ce informatie sa apara in desen.