Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Excelență durabilă: Sisteme arhitecturale cu 60% aluminiu reciclat!

La ALUMIL, îmbrățișăm modelul de dezvoltare ecologică și facem pași consecvenți și decisivi pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului.

Importanța reciclării aluminiului: Soluții durabile pentru un viitor mai verde

În conformitate cu angajamentul nostru de a proteja mediul înconjurător, am înființat o unitate de ultimă generație de sortare și procesare a deșeurilor de aluminiu în cadrul facilităților noastre situate în zona industrială din Kilkis. Această unitate inovatoare în care s-a investit substanțial (aprox. 4,6 milioane de euro), ne permite să valorificăm procesul de reciclare a aluminiului, un metal care își păstrează proprietățile mecanice chiar și după mai multe cicluri de reutilizare.  

În acest fel, nu numai că am demonstrat dedicarea față de practicile eco-conștiente, dar am avansat semnificativ în ceea ce privește obiectivele noastre față de mediu. Avantajele reciclării aluminiului sunt cu adevărat remarcabile, deoarece producerea aluminiului din materii prime reciclate necesită cu 95% mai puțină energie decât în cazul metodelor de producție primară. În plus, creșterea conținutului reciclat în timpul producției sistemelor de aluminiu ne permite să creăm produse cu o amprentă de carbon semnificativ mai mică.

Importanța depășirii așteptărilor

Și nu ne-am oprit aici. Am țintit mai sus și am stabilit un obiectiv ambițios până în 2025: să ne asigurăm că toate profilele noastre de aluminiu pentru uz arhitectural sunt compuse din cel puțin 60% aluminiu reciclat. 

Astăzi, suntem încântați să anunțăm că dedicarea și munca noastră au dat roade mai devreme decât am anticipat. Nu numai că am atins, dar ne-am depășit obiectivele inițiale. ALUMIL reprezintă cu mândrie una dintre puținele companii din întreaga lume care a primit prestigioasa certificare "OK Recycled" din partea TÜV AUSTRIA. Această certificare recunoaște angajamentul nostru față de sustenabilitate și producția de bile cu 60% aluminiu reciclat, care sunt utilizate în toate profilele sistemelor noastre arhitecturale.

 

TÜV AUSTRIA și certificarea "OK Recycled" 


TÜV AUSTRIA este una dintre cele mai importante companii din lume, specializată în certificarea sistemelor de management și certificarea produselor. Cu o abordare vizionară, aceștia prioritizează implementarea eficientă a Calității ca instrument integral pentru întreprinderi. Pe măsură ce legislația de mediu din Uniunea Europeană devine din ce în ce mai strictă, iar consumatorii se orientează către alegeri prietenoase cu mediul, TÜV AUSTRIA a dezvoltat sistemul de certificare "OK Recycled", care stabilește standardul pentru evaluarea și verificarea măsurii în care produsele încorporează materiale reciclate, permițând consumatorilor să facă alegeri în cunoștință de cauză în favoarea sustenabilității.

 

Semnificația certificării "OK Recycled" și beneficiile acesteia pentru dumneavoastră 


Certificarea "OK Recycled" servește drept dovadă tangibilă că angajamentul nostru față de un viitor sustenabil merge dincolo de simple promisiuni. Noi întruchipăm acest angajament prin dedicare, transparență și consecvență în tot ceea ce facem. 

În lumea de astăzi, preocupările legate de mediu au ajuns în centrul atenției, iar criza energetică ne afectează pe toți. În cadrul companiei, recunoaștem urgența acestor probleme și ne străduim să avem un impact semnificativ prin oferirea de sisteme arhitecturale avansate de aluminiu care:  

  • Sunt create cu un puternic simț al responsabilității față de mediu și au o amprentă ecologică minimă.  
  • Se disting prin performanțele lor excepționale de izolare termică.  
  • Contribuie la economii substanțiale de energie, costurile de încălzire și răcire fiind reduse cu până la 50% în fiecare lună.

Călătoria noastră continuă către un viitor durabil 


Obținerea certificării TÜV AUSTRIA "OK Recycled" marchează o etapă importantă în urmărirea excelenței în construcții. Aceasta servește drept mărturie a angajamentului nostru nu numai pentru atingerea unor standarde excepționale, ci și pentru realizarea viziunii noastre mai largi: îmbunătățirea calității vieții pentru oameni, păstrând în același timp mediul natural. 

Pentru noi, sustenabilitatea nu este o destinație, ci o călătorie continuă. Certificarea "OK Recycled" de la TÜV AUSTRIA evidențiază rolul nostru activ în această călătorie, demonstrând dedicarea noastră față de responsabilitatea față de mediu, principiile economiei circulare și reducerea amprentei noastre ecologice.

  

Adaugati la favorite