Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Schimbări la Polul Nord: De ce ar trebui să ne pese?

La ALUMIL, considerăm că pământul este casa noastră, iar protejarea lui este principala noastră preocupare. Prin urmare, respectăm un model de dezvoltare durabilă și investim în mod sistematic în inițiative pentru protejarea mediului, așa cum se reflectă în rapoartele ESG pe care le publicăm, un gest de responsabilitate față de părțile interesate.

Întrucât pământul se confruntă în prezent cu probleme grave în ceea ce privește mediul, la care comunitatea științifică globală transmite tot mai multe avertismente, considerăm că este de datoria noastră să inițiem, prin intermediul acestei secțiuni, o discuție despre cele mai importante provocări de mediu ale vremurilor noastre.

Schimbările de la Polul Nord și consecințele lor asupra regiunii

Primul nostru subiect se concentrează pe schimbările care au loc la Polul Nord, în special topirea gheții și, în consecință, creșterea temperaturii, schimbări care generează un impact semnificativ asupra regiunii.

În mod special, topirea gheții poate duce la:

  • Dispariția unor specii de animale sălbatice, cum ar fi urșii polari și focile elefant, care au nevoie de gheață atât pentru vânătoare, cât și pentru reproducere.  
  • Perturbarea ecosistemelor, care provoacă schimbări în distribuția și abundența speciilor de plante și animale.  
  • Creșterea nivelului mării, care ar putea reprezenta o amenințare pentru numeroase zone de coastă.  
  • Degajarea unor cantități mari de carbon și metan, fapt ce duce la o creștere suplimentară a temperaturii. Având în vedere faptul că temperatura din zona arctică crește de două ori mai repede comparativ cu media globală, această schimbare ar putea duce la evenimente meteorologice extreme. 

Una dintre întrebările frecvente: De ce nu putem discuta cu certitudine despre aceste efecte? 

Răspunsul: Pentru că Polul Nord este un sistem complex și dinamic, afectat de factori care sunt interconectați și care interacționează în moduri imprevizibile. Prin urmare, comunitatea științifică globală poate oferi doar estimări, nu afirmații. 

Ce se întâmplă la Polul Nord, rămâne la Polul Nord?

Nu putem răspunde afirmativ deoarece schimbările care au loc acolo pot afecta oamenii din întreaga lume. Câteva dintre posibilele impacte: 

  • Topirea banchizelor, creșterea nivelului mării și eroziunea de coastă pot provoca daune incalculabile infrastructurii existente, și, totodată, pot determina creșterea costului extracției de resurse precum petrolul, gazele naturale și mineralele.  
  • De asemenea, creșterea nivelului mării poate îngreuna viața populației indigene care se bazează pe vânătoare și pescuit pentru a supraviețui, ceea ce duce la strămutarea comunităților întregi. 
  • Creșterea temperaturilor și fenomenele meteorologice extreme pot provoca nesiguranță alimentară la nivel mondial, perturbând activitatea agricolă și piscicolă și ducând la penurii alimentare.  
  • Încălzirea contribuie la răspândirea insectelor purtătoare de boli (de exemplu țânțarii și căpușele), ducând la creșterea numărului de boli infecțioase, precum și a ratei de transmitere a acestora.

    Ce putem face?

    Pentru a opri sau încetini efectele schimbărilor climatice de aici și din întreaga lume, este necesară reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră care provoacă încălzirea globală. Cum putem face acest lucru? Prin luarea unor măsuri care necesită angajamentul guvernelor, întreprinderilor și cetățenilor, cum ar fi următoarele: 

    • Creșterea nivelului de utilizare a surselor de energie regenerabilă și reducerea consumului de combustibili fosili. 
    • Promovarea agriculturii durabile și reducerea defrișărilor. 
    • Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, vehiculelor și aparatelor. 
    • Încurajarea transportului durabil prin investiții în îmbunătățirea infrastructurii de transport public și oferirea de stimulente pentru utilizarea la scară largă a vehiculelor electrice și a bicicletelor.  
    • Alegerea unor opțiuni durabile în viața noastră de zi cu zi care să ne reducă amprenta asupra mediului. 

    Ce facem noi la ALUMIL?

    Obiectivul ALUMIL este de a ne alinia activitățile comerciale cu inițiativele care urmăresc să ne reducă amprenta asupra mediului, cum ar fi următoarele, care sunt incluse și în Al 3-lea raport ESG:

    • Noua noastră unitate de sortare a deșeurilor de aluminiu contribuie semnificativ la reducerea amprentei noastre asupra mediului, deoarece producția de aluminiu reciclat generează economii de energie de 95% comparativ cu producția de aluminiu primar turnat.  
    • Pentru a atinge același obiectiv, în 2021 am achiziționat 10.000 MWh de energie electrică. 
    • În anul 2021, emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul unităților noastre s-au ridicat la 85.125 tone, din care 65.103 tone rezultând din utilizarea energiei electrice. (Valoarea totală a emisiilor de CO2 la nivelul energiei primare sunt calculate pe baza factorilor de emisie ale consumului total rezultat din toate sursele.)   
    • Îmbunătățim continuu calitatea energiei electrice, cu intervenții de economisire a energiei în turnătoria și în instalațiile de anodizare din Kilkis.

    Adaugati la favorite