Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

Articole noi despre activitătile, obiectivele Alumil și rolul companiei în societate

Al doilea raport de sustenabilitate: Progresul și sustenabilitatea înainte de toate

2020, un an dificil și plin de provocări la nivel global, a fost pentru ALUMIL, din punct de vedere al activităților grupului privind mediul, guvernanța corporativă, resursele umane și responsabilitatea socială, un punct de referință. Acest lucru a venit ca rezultat al Raportului oficial de Sustenabilitate al anului 2020, care a fost publicat pentru prima dată, privind activitățile ALUMIL pentru 2019. Anul acesta, continuând în aceiași direcție, dar cu și mai multă pasiune, cel de-al doilea raport a fost publicat, sporind și mai mult strategia de sustenabilitate a companiei.

Mediul este viață

În ALUMIL, mediul și protejarea sa nu au fost niciodată pe plan secundar, ci mereu prioritare. Raportul de sustenabilitate al acestui an reflectă în mod clar cultura companiei și subliniază viziunea acesteia privind viitorul.

Câteva lucruri de avut în vedere:

 • Distincția de onoare și intrarea în lista celor mai bune companii Grecești care urmează principiile Dezvoltării Sustenabile și ale Economiei Circulare. 
 • Finanțarea bărcii anti poluare, "Alkippi", pentru colectarea deșeurilor din plastic și curățarea golfului Salonic de fitoplancton. 
 • 4.6 milioane de euro investiți în noua facilitate de separat deșeurile din aluminiu din zona industrială a orașului Kilkis, Grecia.
 • Instalarea a 218 panouri solare la sediul companiei din Salonic.
 • Utilizarea aluminiului reciclat în producție, la o rată de 67%.
 • Crearea echipei Ambasadorii Verzi ALUMIL, pentru promovarea practicilor verzi și creșterea conștientizării în rândul colegilor și a cetățenilor privind problemele de mediu prin activități și inițiative. 
 • Utilizarea sustenabilă și managementul apei în activitățile de producție.
 • Certificarea ISO 50001 pentru Sistemul de Management al Energiei oferit de instituția acreditată TÜV Hellas.

  Oamenii: prioritatea principală

  Elementul uman se află în centrul activităților ALUMIL, iar scopul pe termen lung al companiei este îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Fie că sunt angajați sau oameni care locuiesc în tări unde compania activează, cultura antropocentrică ALUMIL ghidează compania către noi inițiative.

  Câteva acțiuni privind Responsabilitatea Socială Corporativă

  • Donarea de măști de protecție spitalelor publice din Grecia pentru protecție împotriva CODIV-19.
  • Donații pentru cumpărarea echipamentului necesar (căști de protecție, bannere) pentru echipa “Alergătorii Speranței”. 
  • Contribuția financiară la Satul Copiilor Eleni din Filiro, Grecia.
  • ArXellence 2- Spectaculoasa competiție de idei arhitecturale organizată de ALUMIL, cu susținera Uniunii Internaționale a Arhitecților  (UIA), pentru reproiectarea frontului marin de vest din Salonic, Grecia.

  Imbunătățirea vieții de zi cu zi a angajaților

  • În anul 2020 ALUMIL a crescut numărul angajaților de sex feminin din companie cu 33%, comparativ cu 2019.
  • Asigurare privată de viață și de sănătate pentru toți angajații companiei. 
  • Workshopuri de ghidare vocațională pentru copiii angajaților. 
  • Cursuri de fitness online.
  • Programe educaționale și de training în diferite domenii.
  • Mediu de lucru sigur, cu toate protocoalele necesare împotriva transmiterii virusului SARS-CoV-2. Opțiunea de lucru de acasă.

  Pionieratul din piață duce la deschiderea de noi direcții în industrie.

  Ideile inovative și mișcările de pionierat sunt în „ADN-ul” ALUMIL. 2020 a fost un an cu multe activități care au subliniat dorința Grupului de a-și consolida poziția în noua decadă.

  Conducerea din piață și industrie

  • Colaborarea cu furnizorii locali- În 2020, compania a cooperat cu 1000 de furnizori, 50% dintre aceștia fiind din Grecia.
  • Centru internațional avansat de logistică.
  • Programul de loializare Alumilia- Programul de recompense a început în 2020, iar toată rețeaua noastră de dealeri și producători din Grecia a completat acest ciclu, premiile fiind consistente, printre ele numărându-se două Mercedes A-Class pentru cei doi mari câștigători ai extragerii.

  Cercetare și Dezvoltare de vârf

  • Sistemele de calitate superioară din aluminiu ALUMIL au fost proiectate și dezvoltate de către departamentul de Cercetare și Dezvoltare inovativă și au fost certificate și recunoscute la nivel internațional de laboratoare certificate precum ift Rosenheim (Germania), A.A.M.A. (SUA), Istituto Giordano (Italia) etc.
  • Echipament de ultimă oră (imprimante 3d, mașinării CNC, etc.).
  • Controlul calității sistemelor companiei la Centrul de testare din Kilkis, Grecia.

  

  ALUMIL Academy: Un vis devenit realitate

  În 2020, o mare aspirație ALUMIL și a oamenilor săi a devenit realitate: ALUMIL Academy, pioniera școală privată pentru industria de aluminiu, a fost lansată. Școala oferă an de an programe de studiu pentru nou-veniții în industrie, dar și programe de training tehnic specializat pentru producători. De asemenea, Academia include și Consultanță de afaceri în serviciile pe care le oferă.

  Obiectivele pentru 2021

  Anul trecut a fost unul provocator. Epidemia de coronavirus a adus multe modificări și a forțat companiile să își redefinească strategiile. În ALUMIL, ajustările au fost făcute imediat și au condus compania la un an “verde” și de succes, acest lucrur reflectându-se în cel de-al doilea Raport de Sustenabilitate al Grupului. 

  Obiectivele anului 2021 sunt concentrate pe extinderea inițiativelor verzi, atât în producție și facilități administrative, cât și în noi acțiuni care vor contribui la împuternicirea grupurilor sociale care au nevoie de acest lucru cel mai multe. Totodată, printre acestea se numără dezvoltarea de produse inovative care fac viața de zi cu zi a clienților noștri mai ușoară și menținerea și îmbogățirea unui mediu de lucru sigur pentru angajații noștri.

  Adaugati la favorite