powder-coating-Header

Plastifikacija

Kada je riječ o plastifikaciji, ALUMIL grupacija ima najveća postrojenja u Grčkoj i jedno od pet najvećih postrojenja u Evropi, s obzirom na površinsku obradu arhitektonskih i industrijskih aluminijumskih profila sa godišnjom proizvodnjom od oko 10.000 tona plastificiranih profila. Sertifikati QUALICOAT, GSB, upravljanje kvalitetom ISO 9001 i upravljanja životnom sredinom ISO 14001, omogućavaju u potpunosti osiguranje kvaliteta. Zahvaljujući našoj strogoj kontroli kvaliteta, možemo da garantujemo potpuno zadovoljstvo kupca. Svaka proizvodna linija posjeduje potpuno opremljenu laboratoriju kako bi ispunili sve međunarodne specifikacije sastava prema QUALICOAT i GSB standardima. Postupak kontrole kvaliteta započinje kontrolom sirovina (prah i hemikalije) i nastavlja se na nivou proizvodnje, uz kontrolu uzorka svakih 20 minuta.

Dalje, ALUMIL osigurava za svoje gotove proizvode najveću moguću zaštitu od korozije, sa:

  • Poboljšani hemijski postupak predtretmana sa visokim stepenom udara jednak ili veći od 2,0 g/m2, u skladu sa specifikacijama QUALICOAT i GSB i prema propisima za klasu aluminijumskih profila za primorske krajeve.
  • Opcioni pre-anodizing tretman pripreme koji pruža plastificiranim aluminijumskim profilima potpunu zaštitu od korozije, za projekte u primorskim krajevima ili u blizini bazena.
  • Automatizovana obrada se koristi uz stalnu kontrolu svih kritičnih parametara koji se tiču prethodnih hemijskih obrada, procesa plastifikacije i polimerizacije tokom cijelog postupka površinske obrade. Na taj način zagarantovan je konzistentan kvalitet tokom proizvodnog procesa.

Štaviše, ALUMIL je jedna od prvih kompanija u Grčkoj koja koristi ekološke proizvode za plastifikaciju bez toksičnog TGIC-a. To pokazuje konstantan napor da osiguramo sigurnu radnu okolinu našim zaposlenima i da imamo ekološki prihvatljive proizvodne procese.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, iskusno osoblje ALUMIL-ovog odjeljenja za plastifikaciju, sa iskustvom od 20 godina i kontinuiranog obučavanja na svim novim tehnologijama i metodama u vezi sa plastifikacijom osigurava najbolje upravljanje svakom porudžbinom, vrhunskim kvalitetom i naravno, zadovoljstvom naših kupaca.