Alumil Croatia
Choose your local website

Zeus is Loose Hostel

Izazov

Izgradnja suvremenog hostela na središnjem trgu u Solunu predstavljala je poseban izazov koji je zahtijevao pravilan dizajn, modernu estetiku i osiguranje maksimalne udobnosti za posjetitelje koji bi u njemu odsjeli.

Rješenje

Transformacija poslovne zgrade iz 70-ih u "topli" ugostiteljski objekt za putnike ili lokalne turiste nije bio lak zadatak. Tim Urban Soul Projecta koji je preuzeo arhitektonski dizajn Zeus is Loose odigrao je odlučujuću ulogu u ovoj transformaciji. Svi zahvati koji su napravljeni u objektu poslužili su viziji modernog hostela, istovremeno održavajući estetiku prostora.

Višekatnica pruža prekrasan pogled na Aristotelov trg, a aluminijski sustavi koji pokrivaju široke prozorske raspone poboljšavaju nesmetan pogled i prirodno osvjetljenje. Za okvire je odabrana boja bakra, jer je vidljiva na bizantskoj crkvi nasuprot zgrade i na okolnom urbanom tkivu.

U interijeru nalazimo sobe za 2, 4 i 6 osoba, s dizajnom koji prati minimalnu estetiku i čiste linije, stvarajući ugodan prostor. Istodobno, korištenjem mozaika održava se ravnoteža između jučer i danas. Na šestom katu Zeus is Loose nalaze se zajednički prostori, sa sofama, igraonicom, kuhinjom, blagovaonom, dok se na sedmom katu nalazi bar Nectar Distillery sa svojom opuštenom atmosferom i impresivnom pergolom koja pokriva vanjski prostor, pruža najljepši pogled na centar grada.

Zeus is Loose crpi inspiraciju iz grčke mitologije i povezuje sadašnjost s prošlošću grada, na svjež i mladenački način. Ovo je hostel koji nudi sve potrebne usluge moderne ugostiteljske organizacije, pozivajući posjetitelja da živi kao mještanin i doživi nezaboravne trenutke.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Solun
Godina
2020
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Mouratidis P. George