Alumil Croatia
Choose your local website

Taberner House

Izazov

Na mjestu gdje su se do 2015. godine nalazili uredi Gradskog vijeća u londonskoj regiji Croydon odobrena je izgradnja novog kompleksa stambenih zgrada. Namjera ove nove izgradnje bila je spojiti komercijalni element s potrebama lokalne zajednice za pristupačnim stambenim prostorom.

Rješenje

Taberner House, smještena gotovo 15 kilometara južno od centra Londona, dugo je iščekivan projekt koji je dodijeljen arhitektonskoj tvrtki AHMM. Prema planu, podignute su 4 zgrade, među kojima i toranj od 32 kata, koji će po završetku ponuditi 513 novih rezidencija za iznajmljivanje i prodaju, te maloprodajne prostore.

Arhitektonski pristup prati estetiku svog okoliša. Dizajn je jednostavan, s vertikalnim i horizontalnim linijama i balkonima s pogledom na zelenu okolicu. Štoviše, vizija arhitekata je da će Taberner House skladno nadopuniti park Queen's Gardens, koji je u procesu preuređenja. Cjelokupni rezultat poprima antropocentrični karakter, promičući glatku koegzistenciju s parkom i njegovim zelenim elementom. Zadovoljavajući britanske standarde visoke kvalitete (BS), 4 zgrade opremljene su toplinski izoliranim aluminijskim okvirima, koji zahvaljujući niskom pragu nude značajnu uštedu energije, vrhunsku razinu redukcije zvuka, iznimnu vodonepropusnost i lakoću prolaza.

Taberner House bit će stambeni orijentir za ovo važno područje Londona. Svojim posebnim dizajnom nudi stambena rješenja koja mogu poboljšati svakodnevni život ljudi.
Arhitekti: AHMM

Identitet projekta

Država
Velika Britanija
Grad
Croydon
Godina
2021
Dodaj u omiljene