Alumil Croatia
Choose your local website

Foundry Quarter

Izazov

Gotovo 70 kilometara zapadno od Londona, Reading je grad s populacijom od više od 300 tisuća ljudi, koja svake godine raste. Uspješna reputacija grada kao poslovnog središta privukla je nove korporacije i poduzetnike. Kao rezultat toga, stanovanje i dalje ostaje značajno pitanje koje treba riješiti. Zapušteni trgovački park preko puta Weldale Streeta u središnjem Readingu, na pješačkoj udaljenosti od željezničke stanice, dobio je odobrenje za regeneraciju koja bi obuhvatila novi stambeni kompleks regije.

Results

Glavna vizija arhitektonskog ureda AWW koji je osmislio novi projekt bila je stvaranje nove zajednice s proširenim otvorenim i zelenim površinama. Prema izjavi arhitekata u vezi s Foundry Quarter "sastavni dio projekta su javni otvoreni prostori, vrtovi i privatna dvorišta, koji omogućuju ljudima da sjednu, opuste se i druže."

Glavna karakteristika zajedničkog građevinskog okoliša je prepoznatljiva crvena opeka. To je u potpunosti ispoštovano novim dizajnom i vidljivo je u cijeloj strukturi kompleksa. Stanovi su idealni za novo globalno stanje “rada od kuće”, budući da zgrade pružaju moderne dnevne i rekreacijske prostore.

U projektu su korištena dva napredna aluminijska sustava, kako bi zgrade poboljšale potrebne visoke performanse u svim područjima. Dakle, toplinska izolacija, smanjenje buke i sigurnost ostaju na iznimnim razinama, što olakšava uvjete svakodnevnog života.

Foundry Quarter nudi gradu Readingu modernu stambenu opciju. Mladi gospodarstvenici, digitalni nomadi i poduzetnici mogu ovdje živjeti i raditi na nesmetan, siguran i kreativan način.

Arhitekti: AWW Architects

Identitet projekta

Država
United Kingdom
Grad
Reading
Dodaj u omiljene