Alumil Croatia
Choose your local website
Why Aluminium Header

Zašto bih odabrao aluminij


Za prozore i vrata postoji više nego dovoljno materijala. Ali zašto je aluminij dobar izbor? Prije svega, aluminij je metal s izvrsnim mehaničkim svojstvima, koji se revolucionarno koristi u mnogim tehnološkim sektorima. Iako je lakši od ostalih metala, ima vrlo visoku razinu čvrstoće, zbog čega se široko koristi u zrakoplovstvu, vrlo zahtjevnom polju. Također, vrlo je otporan na mnoge oblike korozije, a troškovi održavanja gotovo su nula.
Osim toga, aluminij je treći najbogatiji element u zemljinoj kori. To je zeleni materijal koji se može zauvijek reciklirati, čuvajući sve svoje karakteristike bez propadanja kvalitete. Energija potrebna za recikliranje iznosi samo 5% ukupne energije za početnu proizvodnju, što je čini jednim od najzelenijih materijala u građevinarstvu.
Posebne prednosti aluminijskih prozora i vrata su sljedeće:
Mechanical properties

Mehanička svojstva


Aluminijski okviri su rješenje koje će vam pružiti vrlo robusna vrata i prozore, kao i povećanu sigurnost i dug životni vijek.
U slučaju velikih temperaturnih oscilacija ne dolazi do propadanja, što je vrlo važno posebno u regijama s puno sunčanih dana i visokim temperaturama tijekom ljeta. Stoga nudi vrlo precizne dimenzije koje ostaju nepromijenjene i nisu podložne širenju i skupljanju. Tako se postiže maksimalni otpor vode i zraka, što dovodi do savršenog brtvljenja okvira prozora i krila.
Također, robusni aluminijski okviri omogućavaju stvaranje velikih praznina između nosivih profila za maksimalno prodiranje prirodne svjetlosti, bez opasnosti od uvijanja ili savijanja okvira, što je često slučaj kod drugih slabijih materijala. Čak i s vrlo tankim profilima, aluminijska dvostruka vrata mogu nositi više od 1000 kilograma!
Konačno, u slučaju požara, aluminijski prozori i vrata ne potiču širenje, već ga i ograničavaju. Za razliku od drugih materijala, aluminij apsorbira i uklanja velik dio topline stvorene vatrom. Kad se aluminij rastopi na 660 Celzijevih stupnjeva, usporava brzinu vatre bez stvaranja zapaljivih i otrovnih plinova.

Sigurnost

Aluminijski prozori i vrata pružaju vrlo visoku razinu sigurnosti zahvaljujući svojoj izdržljivosti i čvrstoći, sprječavajući moguće uljeze.
Budući da je vrlo robustan, može se uklopiti s velikim brojem mehanizama i dodataka, što dodatno poboljšava Vašu sigurnost. ALUMIL prozori i vrata certificirani su za zaštitu od provale, u skladu s međunarodnim standardima "RC - klasifikacija otpora".
Security
Design

Dizajn

Prostor u kojem živimo sastavni je dio nas jer u prosjeku više od 50% svog vremena provodimo u svojim domovima. Ako razmišljate u tom smjeru, prozori su bitan dio cjelokupne funkcionalnosti i estetske vrijednosti, oblikujući unutrašnjost i vanjštinu.
Aluminijska vrata i prozori nude bezbroj izbora dizajna, kako u pogledu tipologije i dimenzija (npr. Minimalan dizajn s vrlo tankim profilima, kutne tipologije, višestrukih konstrukcija vrata), tako i u pogledu završne obrade površine, s širokim rasponom boja i tekstura na raspolaganju udovoljiti svim željama i potrebama. Nijedan drugi materijal ne može ponuditi toliko fleksibilnosti u dizajnu bez ograničenja.
Na kraju, aluminijski sustavi nisu ograničeni samo na prozore i vrata, već omogućuju stvaranje velikog broja arhitektonskih konstrukcija. Što znači, ako posjetite proizvođača aluminija, možete dobiti cjelokupnu ponudu s integriranim rješenjima koja mogu nadograditi Vaš dom u slučaju da postoji odgovarajuća potreba.

Toplinska izolacija

Često se kaže da je glavni nedostatak aluminijskih okvira kad govorimo o toplinskoj i zvučnoj izolaciji, što je potpuni mit! Napredak tehnologije i kontinuirana istraživanja doveli su do stvaranja aluminijskih okvira s vrlo visokom toplinskom izolacijom.
Aluminijski okviri ojačani posebnim izolacijskim poliamidima mogu pružiti visoku razinu toplinske izolacije pogodne za pasivne zgrade s nultom ili gotovo nultom potrošnjom energije. U kombinaciji s visoko izoliranim pločama, toplinski izolirani aluminijski prozori štite vaš dom od neželjenih temperatura iz vanjskog okruženja i u zimskim i ljetnim vremenskim uvjetima. Uz to, zahvaljujući naprednim brtvama, pružaju otpor čak i hladnim sjevernim vjetrovima, učinkovito ih se rješavaju bez ikakve opasnosti od prolaska zime unutra.
Konačno, visoki odraz aluminija (albedo) odbija sunčevo zračenje i smanjuje toplinu apsorbiranu u okviru tijekom intenzivnog izlaganja suncu, pridonoseći održavanju temperature u unutrašnjosti tijekom ljeta. U stvari, to je i razlog što se većina aluminijskih lamela uglavnom koristi za zasjenjenje fasada.
Thermal insulation
Sound insulation

Zvučna izolacija

Zvučna izolacija je također jedna od osnovnih karakteristika koju treba uzeti u obzir pri odabiru prozora i vrata, posebno za zgrade koje se nalaze u urbanim područjima s visokom razinom buke.
U tu svrhu postoje provjere i potvrde o razini zvučne izolacije prozora i vrata. Visokokvalitetni elastični materijali koje ALUMIL koristi u unutrašnjosti i po obodu naših sustava, kao i hermetičko brtvljenje svih prozora i vrata kada su zaključani bez praznina za prolazak zvuka, pružaju vrlo visoku razinu zvučne izolacije. Dakako, slično toplinskoj izolaciji, najvažniji faktor povećanja zvučne izolacije jesu staklei paneli koie će se montirati na prozore i vrata. Na primjer, trostruko ostakljeni prozori nude neusporedivo bolju razinu zvučne izolacije od prozora s jednim staklom.