Alumil Croatia
Choose your local website

Zapadoceska Energetika

Situation


Izazov

U zgradi će s enalaziti sjedište etablirane, velike tvrtke u Češkoj. Glavni prioritet bila je izrada robusne konstrukcije koja će osigurati udobne i funkcionalne radne prostore.

Rješenje

Zapadoceska Energetika A.S. (ZCE), jedna od vodećih korporacija u energetskom području Češke, odlučila je izgraditi svoje sjedište u zapadnom dijelu zemlje, točnije u Plzenu.

Zgrada u kojoj se nalaze središnji uredi ZCE-a, a projektirao je arhitekt Vaclav Drchal, spoj je strogog dizajna i modernog pristupa. Beton i staklo su pomiješani, a ravne linije konstrukcije isprekidane su impresivnim krivuljama i polukrugovima. Modularna struktura ne samo da ističe estetiku, već također štiti zgradu od bilo koje vrste izobličenja oblika koja mogu biti uzrokovana seizmičkim aktivnostima ili oscilacijama.


U fasadi, polustrukturalni sustav fasada daje konstrukciji snažan dizajnerski identitet, pridonosi njenoj statičkoj robusnosti i pojačava prirodnu rasvjetu, dok se kroz brojne refleksije koje se stvaraju, čini da zgrada mijenja svoj izgled tijekom dana. Nadalje, izolirani aluminijski prozori s nagibom i zakretanjem jačaju energetsku učinkovitost i funkcionalnost zgrade te nadopunjuju rezultat projektiranja. S vanjske strane zgrade ističe se otvoreno i dobro osmišljeno parkiralište za zaposlenike i posjetitelje.

Sjedište Zapadoceske Energetike u Plzenu, Češka, savršen je primjer arhitekture koja služi potrebama i korištenju zgrade. Što je još važnije, dizajn pruža učinkovito okruženje za one koji tamo rade, bez precjenjivanja njegove vrijednosti.


Identitet projekta

Država
Češka
Grad
Plzen
Godina
2002
Dodaj u omiljene