Alumil Croatia
Choose your local website

Z House

Izazov

Stvaranje rezidencije na lokaciji s jakim prirodnim elementom uvijek je veliki izazov. U masliniku na sjeveroistočnoj strani otoka Krfa, ovaj izazov postao je prilika za dizajn kuće koja je u skladu sa svojim eksterijerom i inspirira svojim minimalističkim linijama.

Rješenje

Z House je arhitektici Mariji Doxi pružio savršeno "platno" za "oslikavanje" vile koristeći "boje" Krfskih brda i Jonskog mora. U strukturi građevine ističu se tri dugačke plohe. Donja kamena ploha nalazi se na stražnjoj strani lokaliteta i zadržava nagib površine. Druge dvije manje plohe nadopunjuju kamen - jedna iznad njega i druga ispred njega - tvoreći konstrukciju, tvoreći tako Z oblik prema kojem je projekt i dobio ime. Vrijedi napomenuti da je zgrada projektirana na način da kretanje unutar nje prati ovaj Ζ oblik, kao što vjetar prati isti Z kojim “posjećuje” brdo kroz obalu.


Gledajući izdaleka Z kuću, čini se kao da ju je netko posadio unutar ovog maslinika, na najprijateljskiji i najpoštovaniji način prema vanjskom okruženju. Jedan od prvih impresivnih elemenata Z kuće je bazen. Razina vode doseže granicu brda i gledajući ga iz unutrašnjosti stvara vizualni kontinuitet između bazenske vode i mora.

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Kerkyra
Godina
2018
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Labiris Giorgos