Alumil Croatia
Choose your local website

Webhelp Hellas Office Building

Izazov

Totalni redizajn jedne amblematične građevine, koja je godinama propadala, bio je jedinstven izazov. Neprimjetno dodavanje nove zgrade u urbanom tkivu Atene i zahtjevi održivosti koji bi trebali biti ispunjeni bili su glavni problemi.

Rješenje

Autentična zgrada u kojoj je dugi niz godina bilo sjedište jedne od najpopularnijih grčkih novina, “Eleftherotypia”, redizajnirana je i sada je spremna za novo poglavlje. Od sada će ovdje biti smještena tvrtka za korisničku podršku Webhelp Hellas (koja je dio francuskog konglomerata Webhelp).

Za arhitektonski projekt je odgovoran Thymios Papagiannis & Partners, a za izgradnju ELIN Technical. Voditelj projekta bio je Dimand. Zgrada je dobila novi život u svojoj postojećoj strukturi, koja je potpuno preoblikovana kako bi zadovoljila suvremene potrebe Webhelpa.

Konkretno, radi se o zgradi od 6 katova s dva podruma i krovištem od 15.173,42 m2. Pročelja zgrade osmišljena su s obzirom na njezinu povijest i šire urbano područje koje ga okružuje. Cjelokupni dizajn donosi prestiž, a jednostavne čiste linije šire osjećaj sigurnosti.

Energetska nadogradnja zgrade bila je od velikog značaja pa je njezin dizajn slijedio bioklimatski princip, prema novom, vrlo zahtjevnom LEED 4.1 sustavu. U prizemlju se – osim predvorja – nalazi i restoran, višenamjenska dvorana i teretana. Od 1. do 6. kata uređeni su uredski prostori. Opća građevinska konstrukcija opremljena je aluminijskim okvirima i fasadama vrhunske kvalitete koji osiguravaju visoku energetsku učinkovitost. Uz to, nude vrhunsku funkcionalnost i sigurnost, prateći viziju bioklimatskog dizajna.



Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Atena
Size
15.173,42 m2
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Gratsanis George & Gratsanis Evaggelos OE