Alumil Croatia
Choose your local website

Villa B

Izazov

Na bujnom zelenom i stjenovitom brežuljku, smještenom u gradu Danilovgradu u Crnoj Gori, postojala je potreba za stvaranjem rezidencije koja bi se svojim dizajnom suprotstavila vanjskom okruženju, koristeći nadahnjujuće materijale.

Rješenje

Gledajući vilu izvana, pažnju posljetitelja privlače drveni bokovi povišenog prizemlja. Hodajući ispod drvenih stupova uočavamo vrtni stol i parkirališta, a pogledom prema unutrašnjosti vidimo kuhinju, dnevnu sobu i blagovaonicu. Iznad donje razine nalazi se terasa s drvenom palubom koja stvara otvoreni prostor za okupljanja i druženja.

Na gornjoj razini rezidencije drvo daje svoj položaj betonu. Kubični oblik prvog kata ponovno izranja kroz šumu, a njegove ravne, jednostavne linije daju oblik koji s poštovanjem proturječuje složenom okolišu. U unutrašnjosti prvog kata nalazimo spavaće sobe i zajedničke prostore.

Unutrašnjost rezidencije prati filozofiju dizajna fasade. Jednostavnost je u prvom planu, a svaki prostor ima jasnu praktičnu upotrebu. Vrijedno je spomenuti da vila ima mnoštvo prozora - od kojih su neki širokih raspona - a kroz napredne aluminijske sustave postiže se poboljšanje prirodnog svijetla i osjećaj unutarnjeg jedinstva.

Vizija ANDU arhitekata, koji su dizajnirali Villu B, bila je stvoriti rezidenciju s jasnim arhitektonskim identitetom i minimalističkim pristupom koji bi mogao pokrenuti kontrastni dijalog s vanjskim okolišem šume. Ishod nudi skladnu konstrukciju koja životne uvjete čini funkcionalnima i ugodnima.


Identitet projekta

Država
Crna Gora
Grad
Danilovgrad
Godina
2019
Dodaj u omiljene