Alumil Croatia
Choose your local website

TOYA (Towards Your Aspiration) – Root House

Izazov

Moderna arhitektura usvaja tradicionalne elemente koji su prisutni u gradu Bukureštu, kako bi se stvorila jedinstvena privatna rezidencija. Strogi nagibi i jasne linije stvaraju čarobnu i skladnu kombinaciju materijala. Svojstvo reflektiranja metalnog stropa uspijeva smanjiti - barem izgledom - veličinu i vertikalnu strukturu kuće. Slično tome, cigle sa zemaljskim bojama na zidu nude objedinjavanje unutarnjih prostora, balkona, vrta i zelenih površina.

Results

Simetrično u odnosu na zgradu, dva se krovišta protežu u prednjem i stražnjem dijelu kuće, tvoreći zaštićene vanjske prostore za stanovnike da tamo žele uživati. Ističu se mnogi aspekti: jacuzzi, sadnice koje pružaju zeleni element, autonomno parkiralište i dvorište presvučeno sivim kamenim blokovima, što prostor pretvara u mozaik.
Namjerna integracija prozora nekoliko centimetara unutar zida, pruža zanimljiv osjećaj dubine, istodobno stvarajući ugodnu prozorsku dasku koja cilja na nesmetan prijelaz interijera u vanjsko okruženje. Aluminijski sustavi visokih performansi čine još jedan element koji se dodaje širokoj paleti materijala koji su korišteni za TOYA, nudeći nesmetan protok prirodne svjetlosti i držeći visoke standarde uzimajući u obzir sigurnost stanovnika od svake vrste vanjske prijetnje.
Ulazeći u unutrašnjost kuće, posjetitelji upoznaju poznate osobine koje su upoznali na vanjskoj strani. Minimalan karakter zgrade ostaje, dok se kontrasti boja bez napora kombiniraju na neočekivan način, sa zemaljskim tonovima koji po defaultu donose smirenost tijekom dana.
Arhitekti: Urban Office 

Identitet projekta

Godina
2019
Dodaj u omiljene