Alumil Croatia
Choose your local website

Vila Terzić

Izazov

Potreba za ugodnim životom u kombinaciji sa smanjenom bukom i pojačanom sigurnošću bili su glavni zahtjevi za ovu rezidenciju u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Lokacija posjeda bila je izazovna za postizanje gore spomenutih ciljeva, jer se uska ulica nalazi između dva velika bulevara.

Rješenje

Unatoč gužvi koja okružuje vilu Terzić, arhitektonska vizija ostala je netaknuta tijekom izgradnje. Trava dvorišta oko rezidencije donosi prirodan i smiren ton, a betonska ograda stvara granicu između kuće i susjednih zgrada, pružajući poboljšanu privatnost.

Zgrada ima dvije etaže. U prizemlju su stupovi i vanjski zid obojeni smeđom bojom, dok je kat opremljen minimalističkim ravnim linijama, zid u bijeloj nijansi i nizom prozora koji na određenoj točki konstrukcije izgledaju kao da oblikuju pravilnu linju.

Ulazeći u unutrašnjost kuće u prizemlju, vidimo dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. Nastavljamo do prvog kata kroz impresivno stubište koje je vidljivo izvana zahvaljujući korištenom sustavu zid zavjesa. Tamo pronalazimo spavaće sobe i ako nastavimo gore, dolazimo do krova s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad.


Sveukupno, dizajn projekta arhitektice Danijele Gavrić karakterizira njezina želja u stvaranju sigurnog "gnijezda" koje će držati dalje od znatiželjnih očiju, neželjene gradske buke, a istovremeno će pružiti toplinsku udobnost i sigurnost. Napredni klizni i pantni aluminijski sustavi igraju ključnu ulogu u cijeloj konstrukciji jer doprinose estetskom dijelu zgrade i čine je energetski učinkovitom zahvaljujući svojim visokim izolacijskim svojstvima. Također, aluminijski sustavi sjenčanja koji podsjećaju na drveni materijal, s jedne strane pojačavaju identitet dizajna, a s druge strane štite fasadu od jake sunčeve svjetlosti tijekom dana.

Projekt Vila Terzić urbana je dvokatnica koja uspijeva ponuditi privatnost i visoku kvalitetu života, bez kompromisa u pogledu svoje estetike i povezanosti s vanjskim okolišem.


Identitet projekta

Država
Bosna i Hercegovina
Grad
Bijeljina
Godina
2020
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

PROFILICO d.o.o.