Alumil Croatia
Choose your local website

Secret Garden House

Izazov

Ovaj moderni ljetnikovac trebao je biti izgrađen na jugozapadnom dijelu Parosa, prekrasnog kikladskog otoka. Tijekom arhitektonskog plana najveći je prioritet bio ukopiti  rezidenciju u vanjsko okruženje. Glavni cilj bio je stvaranje kuće koja će biti integrirana u prirodu, a ne u suprotnosti s njom.

Rješenje

Granice parcele definirane su maslinikom i borovima. Secret Garden House impresionira svojim pametnim i jednostavnim dizajnom. Arhitekti ureda Scapearchitecture naglasili su vrijednost ugrađivanja zgrade u prirodu. Stoga, kad netko pogleda Secret Garden House, lako je shvatiti da je uronjena u padinu, stvarajući suvremenu špilju.

Vrt prati boje prirodnog krajolika - bez pretjerivanja - a šljunčani put nas vodi do rezidencije. Gotovo polovica kuće integrirana je u padinu brežuljka, dok je dio koji nije ispod padine pokriven pravokutnom zasjenjenom pergolom. Također, staklene ploče širokog raspona, s minimalističkim kliznim aluminijskim sustavima, privlače pažnju posjetitelja i slijede filozofiju jednostavnosti i udobnosti.


Interno, rezidencija daje osjećaj harmonije. Tajna Vrtna Kuća, uronjena u padinu, predstavlja zaklonjeno utočište za ljude koji žive unutra. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak koegzistiraju u jedinstvenom prostoru, dok drvene površine pružaju toplinu i ističu estetiku interijera. 3 spavaće sobe kuće slijede isti smjer dizajna i pružaju opuštene trenutke stanovnicima. Veličanstveni široki rasponi prozora omogućuju nesmetan pogled i pojačavaju prirodno osvjetljenje. Osim toga, klizanje okvira u zid naglašava minimalističke elemente i pruža iznimnu ventilaciju.

Secret Garden House projekt je koji naglašava vrijednost uključivanja prirodnog okoliša u suvremene građevine. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, održivog dizajna i kikladskog krajolika nudi rezultat neusporedive estetike, podižući cjelokupno životno iskustvo.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Paros
Godina
2019
Dodaj u omiljene