Alumil Croatia
Choose your local website

Regionalni institut za onkologiju (IRO)

Glavni izazov pri projektiranju nove bolnice je spojiti funkcionalnost i estetiku. U Regionalnom institutu za onkologiju (IRO) to dvoje se kombinira glatko i ne na štetu jedno drugoga.
Središnji dio vizije arhitekta Sebastiana Savescua bio je promijeniti način na koji pacijenti vide bolničku ustanovu prije nego što u nju uđu kada su vani. Potreba za pozitivnijim pogledom uvelike je odredila arhitektonski pristup.
Prozirna fasada smanjuje udaljenost između pacijenta i bolnice, prenoseći nešto ugodnije. Kako bi se to postiglo, korišten je aluminijski sustav fasada za poboljšanje prirodnog osvjetljenja uz visoku energetsku učinkovitost. Drugi element koji služi arhitektonskoj viziji za povoljniji estetski identitet objekta je boja korištena na bočnim pročeljima koja okružuju pante s nijansama crvene i sive boje. Na taj način zgrada "oživljava" i kao da je u dijalogu s pacijentom, projicirajući optimističniju poruku.
Ako želite saznati više o sustavu fasada, aluminijskom oantnom sustavu  i ulaznim vratima koji se koriste u projektu Regionalnog instituta za onkologiju (IRO), posjetite stranice proizvoda SMARTIA M7, SMARTIA M11000 i COMFORT M940.

Arhitekt: Sebastian SAVESCU - SAM ideje

Identitet projekta

Godina
2022
Dodaj u omiljene