Alumil Croatia
Choose your local website

Privatna kuća u Halandri, Atena

Izazov

U atenskoj regiji Halandri, na mirnoj cesti, izazov je bio stvoriti rezidenciju koja se skladno stapa s okolišem - okolica ima mnogo zgrada različite namjene - naglašavajući element privatnosti. To bi se trebalo postići korištenjem svakog četvornog metra jer je otvoreno tlo za gradnju bilo ograničeno.

Rješenje

Fokus arhitektonskog prijedloga koji je dizajnirala Afroditi Aslanidi bio je na ujedinjenju zgrade s njezinim vanjskim dijelom, kako bi se stvorila jedinstvenu konstrukciju koja će se razlikovati od susjednih zgrada. Ova vizija postaje očita kada pogledate dvorište koje ne samo da okružuje kuću, već u njemu igra vitalnu ulogu. Također, povišeno prizemlje doprinosi lakšem pristupu podzemnoj garaži.

Počevši od podruma, možemo primijetiti da pomoćne prostorije (garaža, praonica rublja itd.) koegzistiraju s elegantnom gostinskom sobom, koristeći svaki otvoreni prostor. Nastavljajući prema unutrašnjosti prizemlja, pronalazimo kuhinju koja je otvori prema blagovaonici i istovremeno "skrivena" od dnevne sobe. Kuhinja je minimlistička, a prevladavaju boje u smeđim i sivim nijansama. Drvene površine savršeno su pomiješane s detaljima od nehrđajućeg čelika, dok dvostruki klizni prozor iznad kuhinjske ploče otvara liniju pogleda na dvorište i omogućuje nesmetano ulazak prirodne svjetlosti.


Penjući se na kat, prolazimo kroz srednju razinu sa staklenim ogradama koja postaje most između dviju razina. Prvi kat slijedi filozofiju projektiranja cijele zgrade što je vidljivo i po odabranom namještaju. Na ovom se katu nalaze spavaće sobe, od kojih je svaka opremljena vlastitom kupaonicom. Ovdje, kao što se događa u rezidenciji općenito, visokokvalitetni aluminijski okviri podupiru široka dvorišna vrata, pojačavajući prirodno osvjetljenje, što u kombinaciji s minimalističkim arhitektonskim smjerom daje osjećaj za klasu i eleganciju.


I na kraju, jedinstveno i važno područje ove rezidencije je krov. Ovaj veličanstveni dio s pogledom na Filothei dolazi kao proširenje unutrašnjosti na vanjsko okruženje. Krov je okružen drvećem, ima bazen, a staklene površine ističu otvorenost i povezanost s ostalim dijelovima kuće.

Ovu spektakularnu rezidenciju u Ateni, projekt koji je izgradio Domitech, ima prepoznatljiv identitet s jakim elementima minimalističke arhitekture i dizajnom koji ponajviše promiče privatnost. Te vrijednosti kuću čine izvanrednom po svojim prostorima, kvaliteti materijala i oprezno stvorenom minimalističkom stilu.

* Fotografije je snimila fotografkinja Louisa Nikolaidi.


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Halandri
Godina
2017
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Win Doors, Mavrakis Christos & Anastasios GP.