Alumil Croatia
Choose your local website

Oxygen

Izazov

U ovom razdoblju pandemije, svakodnevni život ljudi bio je izuzetno pogođen. Istodobno, za nadolazeća ekološka pitanja potrebna su posebna djelovanja. Tijekom tog razdoblja, izgradnja moderne stambene zgrade temeljene na održivom dizajnu tjera nas da obratimo pažnju na širu sliku.

Rješenje

Oxygen je prva stambena zgrada takvog razmjera koja će biti izgrađena u razdoblju nakon pandemije u Grčkoj. Osim toga, to je i prvi stambeni kompleks u Grčkoj s međunarodnom certifikacijom održivosti (BREEAM), što će podići ljestvicu sličnih konstrukcija u bliskoj budućnosti.


Pieris Architects, arhitektonska tvrtka odgovorna za projekt (u suradnji s Sustain građevinskom tvrtkom), zauzela je održiv pristup, fokusirajući se na bioklimatske inovacije, ekološki prihvatljive materijale i holističku filozofiju u pogledu upravljanja vodom i otpadom. Kako odražavaju "izvan dizajna niskoenergetske zgrade, ponovno smo izumili i u konačnici stvorili novi održivi moderni urbani stil života."


Stambeni kompleks se sastoji od 32 kuće s jednom, dvije ili tri spavaće sobe i nudi zadivljujući pogled na Olimpijski stadion u Ateni. Oxygen od prvog trenutka impresionira svojom “valovitom” fasadom i sofisticiranim središnjim ulazom s okolnim vodenim prostorom koji podsjeća na luksuzno hotelsko predvorje. Pandemija i njezine implikacije na naše svakodnevne rutine uzete su u obzir u ovom arhitektonskom projektu. Dakle, u razmišljanju da kuća potencijalno može biti radno mjesto, naglasak je stavljen na osiguravanje udobnih i prirodno osvijetljenih prostora. Tome pridonose robusni podizno-klizni aluminijski okviri, koji pokrivaju široke raspone prozora, dopuštajući snopove prirodne svjetlosti i pružajući visoku energetsku učinkovitost. Održivi pristup vidljiv je i u vanjskim prostorima i zajedničkim prostorima, sa zaštićenim vrtovima i zelenim površinama za stanovnike i dostupnom wifi uslugom. Također je vrijedno napomenuti da svaka rezidencija ima poseban sustav praćenja koji mjeri potrošnju energije, potičući na taj način ljude da prihvate ekološki prihvatljive prakse.


U post-Covid eri potrebne su nam “pametne” kuće koje svojim stanovnicima mogu pružiti potrebne pogodnosti i sigurnost. Oxygen je pionirski primjer održive gradnje koja postavlja nove standarde za stambene komplekse budućnosti.

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Marousi
Godina
2021
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Αφοι Πετρούτσου ΕΠΕ