Alumil Croatia
Choose your local website

Olympia Tower

Izazov

Izgradnja višekatne poslovne zgrade, u prenapučenom i zahtjevnom području Bukurešta, bila je veliki izazov. Složenost podzemnih mreža i blizina benzinske postaje dodali su još veću razinu poteškoća u pogledu konačnog rezultata.

Rješenje

Arhitektonski ured PZP Architectura dizajnirao je toranj koji se ističe modernom, valovitom fasadom. Međutim, odabrana parcela zbunjivala je situaciju zbog ograničene veličine u gusto napučenom području.

Toranj se svojim vanjskim izgledom prilagođava estetici svog urbanog okruženja, istovremeno donoseći snažan osjećaj suvremenog, užurbanog gradskog života. Vrijedno je spomenuti da u zgrada postoji udubljenje u središtu konstrukcije, pa ako je netko pogleda izdaleka, čini se da je odvojena u dvije identične kule.

Veliki prozorski okviri podržani su inovativnim sustavom fasada, koji u kombinaciji s toplinski izoliranim aluminijskim sustavima, unosi poseban karakter i visoke energetske performanse u zgradu. Nadalje, dizajn povišenog prizemlja temelji se na elementu prozirnosti. Široke staklene površine doprinose glatkom uključivanju zgrade u vanjsko okruženje, pružajući velike prostore za trgovine.

Olympia Tower pokriva sve potrebe poslovne zgrade našeg doba i predstavlja jedinstveni prijedlog za dizajn, na području punom ne nadahnjujućih starijih stambenih blokova. Dodatak spektakularnog tornja otvara novi put za budućnost i istodobno postaje "most" koji povezuje zgradu s urbanom prošlošću grada.


Identitet projekta

Država
Rumunjska
Grad
Bukurešt
Godina
2010
Dodaj u omiljene