Alumil Croatia
Choose your local website

Kuća Olea

Situation

Stvaranje rezidencije kao rezultat sinteze prostora koji bi se razvili u linearnoj osi, s izmjeničnim terasama i poluotvorenim površinama. Epicentar svega toga bilo bi drvo masline, točno u sredini zgrade, kao element ravnoteže.

Rješenje

Čini se da je kuća Olea dizajnirana s ciljem da ispuni značenje jedne riječi: sklad. Arhitektonski ured za fasade naglasio je važnost ovog elementa i to je vidljivo u svim aspektima kuće.

Tu je temeljno pitanje bilo prikrivanje granica između unutarnjeg i vanjskog prostora. To se savršeno postiže s terasom, poluotvorenim prostorima i impresivnim vrtom. Također, beton fasade i zida u kontrastu je sa zelenim površinama i donosi ravnotežu.


U unutrašnjosti kuće, dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, objedinjeni su u otvorenom prostoru, pružajući funkcionalnost i smirenost. Jedinstveno veliki otvori na aluminijskim dvorišnim vratima jačaju prirodno osvjetljenje i istodobno pridonose općoj otvorenosti, proširujući granice zgrade.

Minimalne linije kuće Olea služe viziji visokokvalitetnog života i ističu koncept rezidencije kao posebne oaze u kojoj se ljudi mogu opustiti i razmišljati.

Arhitekti: Façade Architects, Charis Economou i Aristidis Asimakopoulos

*Projekt je dizajnirao arhitektonski ured FAÇADE i bio je finalist grčke nagrade za arhitekturu “Doma 2020”/odjeljak “Najbolji prvi rad mladog arhitekta”. 

Fotografije je snimio fotograf Yorgis Yerolympos


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Paras
Godina
2018
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

BAMIX, Nick. Michalopoulo's Sons GP