Alumil Croatia
Choose your local website

Lap Pool House

Situation

Otok Tinos odlikuju se jakim kamenim elementima i kosim padinama. Zemljane boje, u kombinaciji s kikladskom atmosferom, stvaraju spektakularno okruženje za svakog posjetitelja. Lap Pool House, projekt koji su izradili arhitekti iz studija  Aristides Dallas Architects, objedinjuje identitet otoka, implementirajući ga u svoj dizajn.

Rješenje

Jednostavnost Tinosa vidljiva je na linijama Lap Pool Housea jer je koncept inspiriran stjenovitim okruženjem. Gledajući rezidenciju izdaleka, čini se da je integrirana u krajolik, ostavljajući trag arhitektonske vizije. Tri velika cementna bloka povezana su s krovom koji se sastoji od vidljivog armiranog betona, dok linearna struktura bazena privlači pozornost i povlači nevidljivu liniju zgrade prema moru, vizualno izmjenjujući kopneno i vodeno.

S glavnog ulaza, koji je postavljen na najvišoj točki i stoji u udubljenju u stijeni, nastavljamo unutar Lap Pool House. Minimalističke linije cementnog zida s vanjske strane nastavljaju se i u interijeru, stvarajući osjećaj kohezije. Spektakularno veliki otvori omogućuju širenje sunčeve svjetlosti unutar kuće, dok minimalistička konstrukcija prozorskih okvira suptilno naglašava osjećaj slobode.

Lap Pool House skladno povezuje zemlju, zrak i cement te nas podsjeća na vrijednost jednostavnosti gradnje u kombinaciji s prirodnim okolišem.

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Tinos
Područje
Tinos
Godina
2017
Dodaj u omiljene