Alumil Croatia
Choose your local website

Google poslovna zgrada, New York – U.S.A

Situation

Google je američka multinacionalna tehnološka tvrtka specijaliyirana za internetske usluge i proizvode. To uključuje tehnologije za online oglašavanje, pretraživanje, cloud računalstvo, softver i hardver. Godine 2010. Google, koji je ranije zakupio prostor na 111. aveniji 8, ugovorio je kupnju cijele zgrade od 2.900.000 kvadratnih metara (270.000 m2), u sporazumu koji je vrijedan oko 1,9 milijardi dolara. Trenutno je, po površini,  četvrta najveća gradska zgrada od 2014. godine. Zgrada je jedna od najvećih tehnoloških uredskih zgrada na svijetu.

Izazov

Čuveni tehnološki div Google želio je poboljšati estetsku vrijednost i učinkovitost sjedišta tvrtke u New York-u. Stoga su mu bili potrebni prozori koji će sadržavati ove osnovne značajke, a istovremeno biti robusni i izuzetno izdržljivi. Konkretno, projekt je zahtijevao postavjanje 3.500 prozora za jednu od najvećih zgrada u New Yorku, u kojoj se nalaze Googleovi uredi. Prema specifikacijama,bio je potreban koeficijent Uv = 0,57 V / m2K,pa su bili potrebni prozori ekstremno visoke toplinske izolacije.

Rješenje

Budući da nijedna druga kompanija osim ALUMIL-a (s još boljim prijedlogom od Uv = 0,55 V / m²K) nije uspjela predstaviti prijedlog u skladu s ovim standardima, arhitektonski ured povećao je koeficijent toplinske izolacije na Uv = 1,14 V / m²K, kako bi dobili više ponuda. ALUMIL, koji u SAD-u djeluje već deset godina, brzo je predstavio svoj drugi prijedlog, zasnovan na novim zahtjevima. Štoviše, ALUMIL je nastavio i s izradom prototipa, koji je uključivao dodatna vanjska sjenila sa aerodinamičkim dizajnom i unutrnje visoko funkcionalne zavjese za sjene. Prozorski okvir bio je instaliran u dogovoreno vrijeme za procjenu, a ALUMIL je reagirao iznimno brže od svojih konkurenata. Za potvrdu konačnog dizajna, testiranja performansi odrđana su u naprednim ispitnim komorama ALUMIL-a u Grčkoj, a kasnije i u SAD-u, s mjerenjima nepropusnosti zraka, vodonepropusnosti, pritisku vjetra i konačno otpornosti na opterećenje. Naime, inovativni odjel za istraživanje i razvoj tvrtke razvio je prilagođenu verziju izvanrednog prozorskog sustava prozora SUPREME S91.

Identitet projekta

Država
USA
Grad
New York
Područje
New York
Godina
2014
Dodaj u omiljene