Alumil Croatia
Choose your local website

Gerovasileiou imanje - zgrada prijema gostiju

Situation

Na obroncima Epanomija, nekoliko kilometara od grada Soluna, nalazi se vinograd koji pažljivo njeguje modernu vinariju u kojoj se proizvode renomirana vina Ktima Gerovassiliou. Privlači posjetitelje tijekom cijele godine, pružajući prostor za predavanja, predstave, diskusije, prezentacije i znanstvene simpozije. Moderna vinarija okružena je vinogradom koji se prostire na 710 hektara. Posebno je značajan Muzej vina Gerovassiliou koji uključuje obrazovne programe, vođene ture i paralelne događaje koji se odvijaju na temelju različitih poticaja i informacija koje daje vinarija. Osim toga, Muzej posjetiteljima predstavlja jednog od najvećih svjetskih kolekcionara čepova koji broji više od 2600 eksponata.

Izazov

Zgrada vinarije Gerovassiliou sudjelovala je u jednom od najvažnijih događaja za promicanje arhitekture OPEN HOUSE (Otvorena kuća) Solun, dvije godine zaredom (2017. i 2018. godine) i pretvorena u objekt promatranja, proučavanja i divljenja od strane pojedinaca unutar polja arhitekture, ali i šire!

Rješenje

Izgradnja nove zgrade koja sadrži recepciju, prostorije za obrazovne i edukacijske, trgovinu i kafić, završena je 2014. godine. Ovjereni ALUMIL sustavi koji su primjenjeni su podizno-klizni sustav SMARTIA M300 (preteča naprednog SMARTIA M560 sustava) i okretno-nagibni sustav SMARTIA M11000. Ovi specifični sustav osigurava visoku razinu zaštite, a istovremeno nudi visoku učinkovitost toplinske izolacije. SMARTIA M300 je kompletan sustav termičkog prekida, pogodan za velike otvore. U kombinaciji sa toplisnki izoliranim okretno-nagibnim sustavom SMARTIA M11000, koji se odlikuje visokim otporom na vjetar i učinkovitim smanjenjem buke, postiže se i visoki estetski rezultat.

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Solun
Dodaj u omiljene

Proizvodaci aluminijuma

Atrium A.E.