Alumil Croatia
Choose your local website

Grad Grozni

Izazov

Na jednom od najpoznatijih trgova Groznog planirana je izgradnja 7 nebodera, uključujući 5 za stanovanje. Među njima se isticao neboder od 154 metra, koji će zbog svog spektakularnog dizajna i masivne veličine biti moderna referentna točka.

Rješenje

Ambiciozni projekt Grad Grozni obuhvaćao je izgradnju 7 luksuznih višekatnica. Točnije, projekt je obuhvaćao: neboder od 45 katova, dva nebodera od 25 katova, dva nebodera od 18 katova, dok je plan također obuhvaćao jedan hotel i jedan poslovni centar koji će "zasjati" u središtu grada.

154-metarski neboder ističe se među ostalim zgradama projekta. Kroz intenzivne dizajnerske linije nebodera, vizija arhitekta Sulmana Kavrnukaeva za otvorenost i inovativnost postaje očita. Lokacija zgrade u blizini rijeke Sunzha donosi osjećaj pokreta i posjetitelju šalje pozitivnu poruku.

Robusna konstrukcija pojačana je jednako izdržljivim sustavima fasada, koji se savršeno uklapaju u pristup dizajniranju koji je usvojen za neboder. U istom smislu, toplinski izolirani aluminijski sustavi koji su korišteni u stanovima pružaju sigurnost i omogućuju nesmetani ulazak prirodne svjetlosti.

Grad Grozni je suvremena znamenitost za grad. Inovativno oblikovanje i konstruktivna rješenja koja su odabrana tijekom njegove provedbe čine ga međunarodno priznatim projektom.


Identitet projekta

Država
Rusija
Grad
Grozni
Godina
2011
Dodaj u omiljene