Alumil Croatia
Choose your local website

Century Plaza Hotel

Izazov

Povijesnom hotelu u četvrti Century City u Los Angelesu bila je potrebna obnova kako bi ušla u novo doba. Legendarna Century Plaza znamenitost je grada, stoga bi se i njegov redizajn trebao nastaviti s obzirom na njegovu dugu povijest.

Rješenje

Century City je poznata četvrt na zapadnoj strani Los Angelesa. To je poslovno središte grada i to postaje očito kad se pogleda spektakularni horizont koji stvaraju visoki tornjevi. Hotel Century Plaza, koji se nalazi u srcu Century Cityja, upada u oči posjetitelja.

Zgrada, koju je tijekom 60-ih u početku projektirao Minoru Yamasaki, dodijeljena je za redizajn međunarodno priznatim arhitektonskim tvrtkama "Pei Cobb Freed", "Gensler" i "Marmol Radziner". Arhitektonski prijedlog imao je za cilj obnovu zgrade u cjelini, a usredotočio se na rekonstrukciju njezinih soba i njihovu transformaciju u velike i luksuzne apartmane. Rezultat ove odluke je smanjenje broja soba sa  726 na 394. Minimalne linije zgrade slijede se izvana i iznutra, bez pretjeranih detalja. Međutim, osjećaj za klasu i luksuz je jasan.


U redizajniranju su sačuvani neki elementi prošlosti zgrade, poput prepoznatljivih balkona. Svi prostori hotela bili su opremljeni izoliranim, dizajnerskim i podizno-kliznim aluminijskim sustavom po mjeri koji pruža visoku energetsku učinkovitost i istovremeno se savršeno uklapa u moderan stil zgrade.

Hotel Century Plaza spreman je za svoj drugi životni krug. Ovaj je hotel posebna znamenitost za grad Los Angeles jer je u njemu smjestio predsjednike Sjedinjenih Država i poznate osobe. Sada će obnovljena Century Plaza otvoriti svoja vrata kako bi ponovno pružila udobnost i visoke standarde života.


Identitet projekta

Država
USA
Grad
Los Angeles
Godina
2018
Dodaj u omiljene