Alumil Croatia
Choose your local website

Alberni Toranj

Izazov

Kao dio procesa prenamjene u Vancouveru, predstavljena je izgradnja tornja od 43 kata. Ovaj neboder zamijenio bi staru poslovnu zgradu i pružio velik broj modernih rezidencija.

Rješenje

Alberni toranj u Vancouveru u Kanadi dizajnirao je poznati japanski arhitektonski ured "Kengo Kuma & Associates". Konstrukcija od 43 kata ističe se maštovitim oblikom. Dva duboko zakrivljena udubljenja na prednjoj i stražnjoj strani zgrade razlikuju je od tradicionalnog kockastog dizajna.


Prema viziji Kenga Kume, Alberni želi biti u skladu sa svojim prirodnim okruženjem, uključujući planine i blizinu obale. Fasada je u skladu s nježnom svjetlošću Vancouvera i cilj arhitekta bio je poboljšati urbano okruženje, bez udaljavanja od prirode. Konstrukcija zgrade opremljena je visokokvalitetnim podizno-kliznim sustavom i robusnim sustavom krila, oba aluminijska. Široki rasponi prozora poboljšavaju prirodno osvjetljenje i ističu posebne karakteristike tornja.

Alberni je sada referentna točka za svoju regiju u Vancouveru. Na tornju od 133 metra smješteno je 188 stambenih jedinica, u prizemlju se nalazi nekoliko trgovina, a posjetiteljima i stanovnicima na raspolaganju je i 271 parkirno mjesto.

Identitet projekta

Država
Kanada
Grad
Vankuver
Godina
2021
Dodaj u omiljene