Alumil Croatia
Choose your local website

150 Charles Street

Situation

Zgrada se sastoji od luksuznih stanova smještenih u jednom od najskupljih dijelova Manhattana, West Villageu, s pogledom na rijeku Hudson i Park rijeke Hudson. Ova je zgrada luksuzno zamišljen dodatak horizontu Manhattana.

Zgrada uključuje napušteno skladište Whitehall, masivnu, utilitarnu strukturu od betona, cigle i stakla. Mreža skladišta odražava se u novoj zgradi, a svaka uvala definira zasebne gradske kuće na ulicama Charles i West 10.

Nastala zgrada pažljiv je sastav složenog volumena koji postupno opada, čuvajući razmjere susjedstva i romantični karakter okruženja.

Izazov

Zadržati originalni karakter i izgled zgrade bez promjene u svom izgledu, istovremeno pretvarajući staru industrijsku konstrukciju u najviši nivo stambenih tornjeva na Manhattanu. Specifikacije performansi za toplinsku i zvučnu izolaciju bile su ekstremne, a najozbiljniji izazov bio je ugraditi ove zahtjeve u aluminijsko arhitektonsko rješenje koje bi zamijenilo čelik.

Rješenje

"150 Charles Street" je još jedan inovativni projekt koji je dodjeljen ALUMIL-u i u kome je tvrtka dizajnirala sistem aluminijskih fasada i fasada po mjeri, s ključnim obilježjem ugradnje ventilacijskih otvora koji imaju nultu vidljivost iz unutrašnjosti i izvana, stvarajući homogene površine. Osim toga, zahvaljujući posebnoj konstrukciji fasade, zgrada je uspješno održala svoju jedinstvenu vanjsku artikulaciju, zadovoljavajući glavnu namjeru arhitektonskog ureda. Da bi se postigao ovaj estetski rezultat, sustav je morao uključiti neovisne dizajne za fiksne i operativne jedinice. Dizajn je na kraju iskoristio 83 prilagođene ekstruzije, dokazujući ne samo složenost ovog konkretnog projekta već i proizvodne mogućnosti ALUMIL-a, jedne od tvrtki s najvećim proizvodnim kapacitetom  u Europi. Napredni aluminijumski sustavi ALUMIL-a izrađeni su po narudžbi za površinu 7.700 m2.

Identitet projekta

Država
USA
Grad
New York
Godina
2015
Dodaj u omiljene